Анонс на 36 кръг на Серия А - срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на 36 кръг на Серия А - срещите във вторник

Киево - Рома

Киево записа нулево равенство като гост на Каляри и „летящите магарета" вече имат в своя актив 44 точки, които са напълно достатъчни отборът от Верона да запази елитния си статут. Домакините са без контузените Давиде Москардели, Марко Андреоли, Дарио Дайнели и Никола Гулан. Вероятно Сезар ще играе в центъра на отбраната на мястото на Дарио, а в нападение Палучи ще бъде предпочетен вместо Урибе. Схема на игра 4-3-1-2 с Тереау зад двамата нападатели.

Рома изпусна шанса да победи Наполи през уикенда, а заедно с това и битката за място в Шампионската лига. Като цяло, „вълците" са трети мач без победа и се смъкнаха на седма позиция на четири точки от третия Наполи. Проблемът пред хората на Луис Енрике е, че шестия Лацио също е с такава разлика пред градския си съперник, а това означава, че Рома почти сигурно е загубил битката и за Лига Европа. Бурдисо, Жуан и Стекеленбург са контузени и няма да могат да помогнат на своите. Ламела и Освалдо изтърпяват наказания, а завръщането на Де Роси от наказание едва ли би могло да компенсира многото отсъстващи. Вероятно атакуващото трио ще бъде Тоти, Борини и Къркич. Схема на игра 4-3-1-2.

Гостите ще владеят по-дълго топката, докато домакините ще разчитат на контраатаки и пресиране на противника в централната зона. Предположенията са, че изходът от мача ще се реши от едно единствено положение, но по-вероятно е двата отбора да не успеят да се победят.

Прогноза за: Киево - Рома 0:0

 

Наполи - Палермо

Наполи не успя да се откъсне пред своите конкуренти за третото място, завършвайки 2:2 при гостуването си на Рома след късен изравнителен гол на Симпличио. Така четири отбора събраха по 55 точки и вероятно борбата за единственото свободно място ще се води до последно. Кампаняро и Донадел са контузени, а Лавеци изтърпява наказание. Вероятно Мадзари ще заложи на игра с петима футболисти в средата на терена, но за Джемаили няма да има място на терена и Хамшик ще излезе като титуляр. Фернандес ще замести Кампяняро и заедно с Ароника и Канаваро ще бъде част от отбранителната линия на тима.

Палермо се намира на седем точки от опасната зона и сицилианци трябва да се чувстват в безопасност, още повече, че островитяните играят до края срещу Киево и изпадналият в тотална криза Дженоа. Балдзарети и Дела Рока са контузени. Вероятно Милиячо ще играе като централен защитник, а Бертоло ще отиде в средата на терена. Треньорът Мути заяви, че би могъл да даде шанс на някои младежи, като награда за усилията им през целия сезон.

Очакванията са Наполи да натисне здраво и да бъде агресивен по крилата. Гостите ще се защитават яростно и дори могат да приемат играта пред собственото си наказателно поле, разчитайки на контраатаки. Сицилианци не играят добре на чужд терен, а напоследък и на свой и вероятно ще загубят този мач.

Прогноза за: Наполи - Палермо 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139