Рома - Наполи: В битка за третото място


Н. Гавазов

Рома - Наполи: В битка за третото място

Рома - Наполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 28.04.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Рома посреща Наполи в среща от 35 кръг на Серия А. Този мач можеше да бъде финал за третото място, но „римските вълци" направиха всичко възможно това да не се случи. Ако приемем загубата от Ювентус за нормална, как бихме си обяснили поражението в Лече и най-вече това срещу Фиорентина на „Олимпико"? Столичани не успяха да се възползват от грешните стъпки на своите конкуренти и сами утежниха положението си - отборът е седми на пет точки от Лацио и на практика двубоят тази вечер е последен шанс за Рома да се завърне в битката за третото място. Сензационната загуба срещу Фиорентина разгневи феновете, които атакуваха автобуса на клуба и поискаха оставката на испанеца, който продължава да се ползва с доверието на ръководството."В този момент Луис е ранен човек. Що се отнася до нас, ние нямаме никакви съмнения относно неговата работа", заяви спортният директор Франко Балдини.

Наполи спечели шест точки от последните си два мача и благодарение на това „партенопеите" се изкачиха в таблицата за класиране и в момента се намират само на три пункта от Лацио. Като цяло кампанията на неаполитанците в Серия А премина под влияние на представянето им в Шампионска лига, където Валтер Мадзари и хората му съсредоточиха всичките си усилия да се представят добре. От участието си в най-престижния европейски клубен турнир за „партенопеите" останаха два извода - отборът е достатъчно добър да си съперничи с най-големите тимове на Стария континент, но скамейката на тима не е достатъчно дълга за да играе Наполи постоянно на високо ниво. Победата обаче срещу коравия Лече е показател, че неаполитанците имат намерение да се борят до последно за място в Топ 3. Това подчерта и Мадзари след мача: „Ние се завърнахме. Преоткрихме нашия баланс и единство и ще се опитаме да изпълним целта си".

За домакините няма да играят контузените Бурдисо, Жуан, Стекеленбург и Лобонт. За да стане положението още по-тежко, наказани са Ламела, Освалдо и Даниеле Де Роси. Кой в момента иска да бъде на мястото на Енрике? Със сигурност Къркич и Греко ще започнат в стартовия състав. Хайнце и Кяер ще оформят двойката централни защитници, а на левия фланг на отбраната треньорът ще се довери на Маркиньо вместо на Тадей или Анхел.

Гостите са без Кампаняро и Донадел, които са контузени. Добрата новина е завръщането на Пандев и Лавеци, но вероятно наставникът на гостите ще предпочете тактическа постройка 3-5-1-1. При това положение Хамшик ще играе зад Кавани и вероятно Лавеци отива на пейката. Фернандес ще замени Кампаняро. Ако Мадзари предпочете схема с двама нападатели, Кавани и Лавеци ще водят атаката, Хамшик отново ще бъде зад нападателите, но тогава за Джемаили няма да има място на терена.

Това ще бъде много интересен мач. Рома няма да изневери на своя стил и ще задържа повече топката, опитвайки се да установи надмощие в средата на терена, където се очаква да има петима противника. Изборът на Енрике по отношение на Маркиньо може да осигури на домакините допълнителен човек в отбраната, както го прави Гуардиола с Бускетс или Масчерано. Наполи също няма да изневери на стила си и чрез Маджо и Дзунига ще притиска крайните защитници на Рома, което ни зарежда с очаквания за интензивен и вълнуващ мач. По-добрата форма на гостите и многоото отсъстващи в състава на „вълците" правят Наполи фаворит за победа.


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

01 април Рома - Новара 5:2 (Серия А)
07 април Лече - Рома 4:2 (Серия А)
11 април Рома - Удинезе 3:1 (Серия А)
22 април Ювентус - Рома 4:0 (Серия А)
25 април Рома - Фиорентина 1:2 (Серия А)

Наполи:

01 април Ювентус - Наполи 3:0 (Серия А)
07 април Лацио - Наполи 3:1 (Серия А)
11 април Наполи - Аталанта 1:3 (Серия А)
21 април Наполи - Новара 2:0 (Серия А)
25 април Лече - Наполи 0:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Наполи

133 срещи
49 победи за Рома
46 равенства
38 победи за Наполи
Голова Разлика: 179:145 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 2.80
Равен - 3.25
Наполи - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 2.75
Равен - 3.25
Наполи - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139