Анонс на 33 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 33 кръг на Серия А

Новара - Лацио

Новара има много малък шанс да избегне изпадането, след пет мача без победа и „бианкоадзурите" се намират с единия крак в Серия В. В последния кръг хората на Тесер играха в Неапол, където получиха два гола през първото полувреме, а след почивката домакините намалиха оборотите и това всъщност спаси гостите от разгром. Ужкани, Силва, Луди и Мариани са контузени, Йеда и Ригони може би няма да вземат участие в мача. Схема на игра 3-5-2 с Карачиоло и Маскара начело на атаката и Центуриони в центъра на отбраната.

Забележително е, че Лацио все още се намира на третото място и е с най-големи шансове да участва в Шампионската лига, след като хората на Еди Рея записаха серия от последователни неуспехи. Това стана възможно разбира се благодарение на лошите резултати на Удинезе, Наполи и Рома и в сряда „орлите" биха могли да се възползват спокойно от ситуацията заради лошата програма на фриулци и тежкото гостуване на неаполитанците. Във вторник стана ясно, че Ернандес е аут до края на сезона и играчът се присъедини към намиращите се в лазарета Лулич, Клозе, Станкевчиус, Конко, Броки и Раду. Това поставя под огромно изпитание амбициите на столичани, които и без това напоследък не са убедителни.

Новара ще играе утре без много натиск, за разлика от своите опоненти, които трябва задължително да спечелят, ако искат да останат в борбата за Шампионска лига. Интересен мач, в който гостите могат да победят, ако не допуснат грешки в защита, както го направиха срещу Лече.

Прогноза за: Новара - Лацио 1:2

 

 

Рома - Фиорентина


Рома посреща Фиорентина в среща от 32 кръг на Серия А, в която „вълците" ще се опитат да продължат преследването на място в евротурнирите, включително и такова в Шампионска лига. От своя страна Фиорентина ще се опита да избегне попадането си сред последните три отбора в Лигата. Двубоят на „Олимпико" в неделя вечер е еднакво важен и за двата тима.

Хората на Луис Енрике имат възможността да изиграят два домакински мача, единият срещу Наполи и при лоши резултати от страна на конкуренцията, „вълците" могат още повече да се приближат до градския си съперник, разликата от който в момента е пет точки. В кадрово отношение нещата не са никак добри за Рома. Извън строя поради контузии се намират Никола Бурдисо, Жуан, Марко Касети и Богдан Лобонт, а наказани са Ламела и Къркич. Луис Енрике ще трябва да вземе важно решение относно своите бекове и един от Тадей, Роси и Анхел ще започне срещата от пейката. Пиянич би трябвало да играе в халфовата линия, след като Маркуиньо получи няколко шанса за изява. Няма никакво съмнение, че Тоти ще подкрепя Борини и Освалдо.

Фиорентина показа признаци на живот със сензационна победа в Милано навръх италианския Великден, а по-късно „виолетовите" записаха равенства срещу Палермо и Интер. Но хората на Делио Роси имат нужда от спечелването на още точки, тъй като разстоянието от зоната на неудачниците е само три пункта. Имайки предвид наличието на толкова много отбори, които не са преминали 40-точковата бариера, всяка една грешна стъпка би могла да се окаже фатална. За гостите няма да играят контузените Пер Кролдруп, Паскуал и Йоветич. Варгас изтърпява дисквалификация.

- Рома спечели последните си 6 домакински мача срещу Фиорентина във всички състезания.
- Рома вкара поне 3 гола в последните си 3 домакински мача срещу Фиорентина във всички турнири.
- Над 2,5 гола бяха отбелязани в последните 4 срещи на Рома в Серия А.
- Рома спечели 5 от последните си 6 домакинства в Серия А.
- Рома вкара поне два гола в последните си 3 мача в Серия А.

Фиорентина са без изявени атакуващи футболисти и вероятно гостите ще предоставят топката на своя противник. Домакините могат да имат някои проблеми при пренасянето на топката през централната зона, тъй като в тази част на терена „виолетовите" ще имат трима полузащитника, но бързите комбинации и използването на крилата ще бъде начин да бъде преодоляна първата преграда в постройката на Фиорентина. В състава на Рома има по-качествени състезатели, освен това отборът ще бъде подкрепян от своята публика, а формата на Тоти е добра - налице са всички предпоставки домакините да постигнат победа, колкото и трудно да дойде тя.

Прогноза за: Рома - Фиорентина 2:1

 


Удинезе - Интер

Удинезе посреща Интер в среща от 33-я кръг на Серия А и ще търси третата си поредна победа срещу „нерадзурите", която ще му помогне в борбата за третото място. Пет кръга преди края на шампионата последната виза за Шампионската лига все още не е спечелена от нито един отбор. Интер изостава от Лацио на шест точки, а Удинезе отстои от столичния тим на три. В борбата са още Рома и Наполи, които в класирането се намират между двата утрешни съперника - по всичко изглежда, че битката за бронзовите медали ще бъде ожесточена и ще се води до последния кръг.

Положението на „фриулци" е доста сложно, защото те спечелиха само два от последните си десет мача и след загубата в средата на седмицата от Рома и равенството срещу Киево, Шампионската лига сякаш започва да се изплъзва на хората на Гуидолин. От края на февруари до началото на април Удинезе успя да спечели само три точки, а отсъствието на някои основни играчи показа, че резервната скамейка на тима е прекалено къса, а резервите не са достатъчно боеспособни да издържат на конкуренцията.

Нещата в Интер не се промениха след смяната на Раниери и под ръководството на Андреа Страмачони стилът на игра на „нерадзурите" се запази. Миланци победиха Сиена преди десет дни, но всичко беше на ръба и благодарение на попадението на Милито от дузпа в 81-та минута Интер грабна трите точки. През уиекенда обаче „нерадзурите нямаха този късмет и завършиха 0:0 при гостуването си на аутсайдера Фиорентина.

Домакините са без контузените Исла, Айгеманг-Баду и Кода, а Фернандес изтърпява наказание. Пинци ще играе в халфовата линия с Пациенца в средата и Торже отпред. Бенатиа е на десния фланг на защитата.

Кастайнос, Санети, Киву и Самуел са контузени. Поли се представяше добре при Раниери, но сега полузащитникът се бори за титулярното си място, така че в опорната зона вероятно Камбиасо и Станкович ще започнат като титуляри. Милито ще води атаката, подкрепян от Сарате и Алварес на фланговете, а зад нападателя ще се разположи Снайдер.

Гуидолин вероятно ще предприеме тактика на изчакване, тъй като Интер е силен в нападение и слаб в защита. Удинезе ще се защитава здраво и ще контраатакува бързо. Домакините са силно ограничени откъм резерви и това може да се окаже от голямо значение в този мач, ако двата тима се изтощят взаимно през първото полувреме. Страмачони може да спечели този мач с правилно редуване на играчите и фокусиране на вниманието върху защитата. Своите козове имат и „фриулци", които ако успеят да вкарат първи гол, биха могли да затегнат отбраната с включването в нея на още един човек. Интересен мач, в който Интер няма друга алтернатива освен победата.


Прогноза за: Удинезе - Интер 1:1

 

Лече - Наполи

Лече се намира на границата на безопасността след като победи Катания като гост преди десет дни, а през уикенда завърши 1:1 при гостуването си на Лацио. Домакините са без Серджо, който е контузен, но това няма да попречи на избора на Косми в постройката на тима.

Наполи пристига в Апулия след три поредни загуби, които провалиха „партенопеите" в сремежа им да бъдат последователни в борбата за Шампионска лига. С победата над Новара през уикенда бе поставена точка на тази негативна серия и в момента хората на Мадзари се намират на 4 точки зад Лацио. Гостите са без Лавеци, Росати и Донадел, които са контузени, както и наказания за един мач Пандев.

Вероятно домакините ще започнат много агресивно мача. Това е добре за Наполи, чиито футболисти обичат интензивната игра. В случая обаче формата на „партенопеите" не е добра и те много ще страдат от своя противник, който е фаворит за спечелване на мача.

Прогноза за: Лече - Наполи 2:1

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150