Анонс на 34 кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 34 кръг на Серия А - срещите в неделя

Фиорентина - Интер

Фиорентина показа признаци на живот със сензационна победа в Милано навръх италианския Великден, а през седмицата „виолетовите" записаха равенство срещу Палермо. Но хората на Делио Роси имат нужда от спечелването на още точки, тъй като разстоянието от зоната на неудачниците е само три пункта и не е изключено след този кръг отборът от Флоренция да намери място сред изпадащите. Имайки предвид наличието на толкова много отбори, които не са преминали 40-точковата бариера, всяка една грешна стъпка би могла да се окаже фатална.


Нещата в Интер не се промениха след смяната на Раниери и под ръководството на Андреа Страмачони стилът на игра на „нерадзурите" се запази. В средата на седмицата, когато се състоя междинния кръг от Серия А миланци победиха Сиена, но всичко беше на ръба и благодарение на попадението на Милито от дузпа в 81-та минута Интер грабна трите точки. Това всъщност беше вторият успех на вицешампионите в последните им три мача, а спечелените точки са повече, отколкото последните десет мача от ерата „Раниери". Дали ентусиазма няма да бъде ключът за един добър финален спринт?

Домакините са без контузените Кролдруо, Йоветич и Варгас, а Амаури е наказан - положението във Фиорентина без нападатели е извънредно! Единственият избор пред Делио Роси е Ляич и Алесио Черчи да играят отпред, което при схема 3-5-1-1 означава, че Адем ще играе на върха на атаката, а Алесио малко зад него. Другото решение е да бъде използван играч от младежкия отбор, което ще бъде златен шанс за Акости или някой друг от школата на „виолетовите".

Майкон, Снайдер, Кастайнос и Самуел са контузени. Поли се представяше добре при Раниери, но сега полузащитникът се бори за титулярното си място, така че в средата на терена вероятно Оби, Камбиасо и Станкович ще започнат като титуляри. Милито ще води атаката, подкрепян от Сарате и Алварес на фланговете и по този начин атакуващото трио ще е изцяло аржентинско.

Очакванията са Интер да се опита да установи превъзходство от самото начало на срещата. Това ще бъде подпомогнато от факта, че в състава на „виолетовите" отсъстват няколко ключови играчи. Лично моето мнение, че Фиорентина няма шансове срещу „нерадзурите" и единственото на което биха могли да се надяват възпитаниците на Роси е Милито и компания да нямат ден.

Прогноза за: Фиорентина - Интер 1:3

 

Лацио - Лече

Ако трябва с една дума да опишем представянето на Лацио през последния месец, тя ще бъде плачевно. Защото „орлите" загубиха последните си три гостувания и пропуснаха да се възползват от слабостите на Рома и Удинезе за да увеличат дистанцията от тях. Победата над Наполи дава повод за оптимизъм, но програмата на столичани трудна и ако те искат да запазят живи шансовете си за Шампионска лига, ще трябва задължително да започнат да побеждават и на вън.

За първи път от сезона Лече може да се измъкне от опасната зона: „вълците" са на две точки зад Дженоа и три зад Фиорентина, но виолетовите" играят срещу Интер, а „грифоните" срещу Сиена, които също са преки съперници. В края на миналия месец хората на Серсе Косми позабавиха темпото, но как само започнаха настоящия - с победа над Рома 4:2 и успех в Сицилия срещу Катания с 2:1!

Извън игра за Лацио са контузените Лулич, Конко, Клозе, Броки и Станкевичиус. Наказания изтърпяват Козак и Маури. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Роки начело на атаката подкрепян по фланговете от Кандрева и Гонсалес.

Лече е без контузения Серджо и наказания Бласи. Косми може да предприеме по-нападателен вариант на игра с Бертолачи и Делвекио партньори на Джакомаци. Милионко ще води атаката, а Карозиери отива на пейката. Схема на игра 3-5-2. Муриел и Ди Микеле започват отпред.

Косми със сигурност ще се опита да превърне мача в истинска битка чрез много агресия в средата на терена, където талантливите халфове на Лацио ще бъдат подложени на натиск. Борбата межди двата фланга може да направи разликата в мача, но добрата форма на гостите предполага, че те ще успеят да измъкнат точката.

Прогноза за: Лацио - Лече 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228