Ювентус - Рома: Ще се разплете ли възела около Скудетото?


Н. Гавазов

Ювентус - Рома: Ще се разплете ли възела около Скудетото?

Ювентус - Рома
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 22.04.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Програмата на 34-я кръг на Серия А ще завърши в Торино с един голям мач. Лидерът в класирането ще посрещне отбор, който упорито не иска да отстъпва от своите цели - да пробие в зоната на Шампионската лига. Проблемите, нестабилността и другите неща не плашат римляните, които ще се бият до края като древните гладиатори. Ювентус приема Рома, а Мирко Вучинич и Марко Бориело ще се изправят срещу старите си съотборници.

„Бианконерите" са начело в класирането на точка пред Милан и сега всичко е в ръцете на „Старата дама", която ако спечели мачовете си до края, ще триумфира със Скудетото. Ювентус в момента се намира в най-дългата си печеливша серия в лигата през този сезон и сблъсъкът с Рома е последният им срещу отбор от топ 9 и гостуванията на торинци (които са без загуба от май миналата година) на Чезена, Новара и Каляри, както и домакинството срещу Лече едва ли би могло да спре хората на Антонио Конте.

Рома продължава да изненадва и да демонстрира голяма нестабилност в представянето си. Тимът записа две поражения в последните си пет мача, като това в Апулия срещу отбор, борещ се за своето оцеляване се получи доста унизително. Всъщност, неуспехът срещу Лече показа, че формата на столичани извън „Олимпико" е много лоша - хората на Енрике загубиха пет от последните си шест гостувания. В последния кръг от калчото обаче видяхме другото лице на Рома и един преобразен тим, който показа много воля и характер и успя да победи своя конкурент Удинезе, благодарение на което разликата с третия Лацио бе намалена на шест точки.

Антонио Конте има щастието да разполага с пълен състав от играчи, на които би могъл да разчита. Вероятно Лихтщайнер и Киелини ще играят като бекове, а Касерас и Де Чели ще седнат на пейката. Като се има предвид обичайният подход на Конте, специалистът вероятно ще използва схема на игра 4-3-3 в търсене на шеста поредна победа в първенството.

Рома пристигна в Торино без контузените Николас Бурдисо, Жуан, Марко Касети и Богдан Лобонт. Добрата новина е, че Борини отново е на разположение и Луис Енрике ще трябва да избира между него и Ламела. Последното може да означава „по-скромно" нападение само с Освалдо отпред. Де Роси ще играе в защита, с Маркуиньо в средата на терена и Гаго в центъра на халфовата линия. Другият вариант за защитата е Кяер и Хайнце да играят заедно.

Това ще бъде най-важният и интересен мач на кръга. Двата тима са с еднакви стилове на игра - обичат да задържат топката възможно най-дълго, така че битката в средата на терена ще бъде ключът в този мач. Някои може да помислят, че изборът на позиция на Де Роси е лош ход, но когато столичани владеят топката, той може да се придвижи към халфовата линия и така съотношението на силите в центъра да стане 4:3 в полза на гостите. Всъщност, каквото и да се случи в неделя вечер на „Ювентус Арена", това ще бъде празник за любителите на италианския футбол, а резултатът в мача ще поразплете възела около Скудетото. Лично моето мнение е, че не бива сляпо да се доверяваме на домакините. Наистина, всичко говори в полза на тях, но често при срещи между два отбора с еднакъв стил на игра се получават изненади.


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

20 март Ювентус - Милан 2:2 (Купа на Италия)
25 март Ювентус - Интер 2:0 (Серия А)
01 април Ювентус - Наполи 3:0 (Серия А)
07 април Палермо - Ювентус 0:2 (Серия А)
11 април Ювентус - Лацио 2:1 (Серия А)

Рома:

19 март Рома - Дженоа 1:0 (Серия А)
24 март Милан - Рома 2:1 (Серия А)
01 април Рома - Новара 5:2 (Серия А)
07 април Лече - Рома 4:2 (Серия А)
11 април Рома - Удинезе 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Рома

167 срещи
79 победи за Ювентус
48 равенства
40 победи за Рома
Голова Разлика: 266:183 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.44
Равен - 4.20
Рома - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.47
Равен - 4.00
Рома - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138