Милан - Болоня: За няколко часа росонерите ще бъдат отново на върха


Н. Гавазов

Милан - Болоня: За няколко часа росонерите ще бъдат отново на върха

Милан - Болоня
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 22.04.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Де Марко

Милан посреща Болоня в двубой от 34-я кръг на Серия А. Преди мача сензационна новина пристигна от Италия - главната футболна арена на столицата на модата, едно от най-великите спортни съоръжения в света, неповторимият „Сан Сиро" ще претърпи вътрешен ремонт, след като Милан и Интер достигнаха до консенсус относно подмяната на тревната настилка. Процедурата ще започне в средата на юни и ще завърши през август. Шегата настрана, но тревата ще бъде изкуствена, а това е в отговор на жалбите на Арсенал и Барселона след срещите си в Шампионската лига. По този начин проблемът с неправилната конструкция, която не позволява проникване на достатъчно количество въздух и вода до тревата, най-после ще бъде решен.

Тези събития обаче ще се случат едва през лятото. А сега цялото внимание на футболната общественост на Апенините е съсредоточено върху борбата за Скудетото, където разликата между двата конкурента е само една точка в полза на Ювентус. До това положение се стигна след равенството на Милан в Сицилия и сензационната загуба у дома от Фиорентина. В средата на следващата седмица Милан ще играе отново тук срещу Дженоа, след това „росонерите" ще пътуват до Сиена, а на 2 май ще приемат Аталанта, преди голямото миланско дерби с Интер. Дали дотогава хората на Алегри ще успеят да изпреварят своя съперник за титлата? При всички положения Милан няма друг избор освен да побеждава и това бе доказано в последния кръг срещу Киево, когато със зашеметяващ гол на Мунтари шампионите грабнаха трите точки.

Болоня постигна много важна победа срещу Каляри и ако преди това хората на Стефано Пиоли бяха победили последния Чезена, сега Ди Вайо и компания щяха да бъдат много по-спокойни. „Рособлу" има в актива си 40 точки и в други години те щяха да бъдат напълно достатъчни за запазване елитния статут на тима. Сега обаче това не е така поради засилената конкуренция в долната част на таблицата за класиране, а италианските аутсайдери през този сезон не са онова, което бяха - всеки един би могъл да победи някой от грандовете. Така или иначе шест точки от 18-я Лече са нищо, а Болоня може да попадне в тройката на неудачниците още следващата седмицата, когато ще гостува на своя конкурент Сиена.

Домакините ще бъдат без контузените Пато, Силва, Фламини, Боатенг, Рома, Амброзини и Индзаги. Йепес и Мексес са в конкуренция с Неста, но последните изпълнения на защитниците могат да задържат французина на пейката. Алегри трябва да избере някой измежду Зеедорф, Ел Шаарави и Емануелсон, за да замени Боатенг и той вероятно ще се опре на опита. Зад атакуващото трио треньорът може да предпочете да създаде една по-динамична халфова линия в лицето на Ночерино, Ван Бомел и Мунтари. Схема на игра 4-3-1-2.

Стефано Пиоли няма да може да разчита а контузените Жилет, Касарини, Крхин и Креспо. Аглиарди ще замени контузения основен вратар, което за номер 25 ще бъде първа поява на терена от началото на 2012 година. Ди Вайо се завърна и вероятно ще води атаката, а това означава, че Акуафреска отива на пейката. Антонсон се възстанови от контузията и трябва да заеме мястото на Черубин в защита. Схема на игра 3-4-2-1 с Рамирес и Диаманти в зоната на атакуващите полузащитници.

Предположенията са, че Милан ще притисне съперника си в средата на терена, където ще се намират Ночерино и Мунтари. Ибрахимович ще бъде захранван с дълги топки от Зеедорф. Вероятно Дiаманти и Рамирес ще помагат на халфовата линия, която ще бъде подложена на натиск от страна на „росонерите" и усилията на атакуващите халфове на двата отбора ще направят разликата в този мач. Очакванията са Милан да има предимство и в крайна сметка да победи. А това означава, че поне за няколко часа „росонерите" ще се завърнат на върха.


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

28 март Милан - Барселона 0:0 (Шампионска лига)
31 март Катаня - Милан 1:1 (Серия А)
03 април Барселона - Милан 3:1 (Шампионска лига)
07 април Милан - Фиорентина 1:2 (Серия А)
10 април Киево - Милан 0:1 (Серия А)

Болоня:

18 март Болоня - Киево 2:2 (Серия А)
25 март Аталанта - Болоня 2:0 (Серия А)
01 април Болоня - Палермо 1:3 (Серия А)
07 април Чезена - Болоня 0:0 (Серия А)
12 април Болоня - Каляри 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Болоня

139 срещи
60 победи за Милан
37 равенства
42 победи за Болоня
Голова Разлика: 212:169 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.20
Равен - 6.50
Болоня - 13.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.20
Равен - 6.25
Болоня - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
132