Милан - Дженоа: Росонерите ще се завърнат на върха


Н. Гавазов

Милан - Дженоа: Росонерите ще се завърнат на върха

Милан - Дженоа
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 14.04.2012г.
Час: 19:00
Съдия:

Милан ще посрещне Дженоа в среща от 33-я кръг на Серия А. „Росонерите" сложиха край на серията си от четири мача без победа (включително двата сблъсъка с Барселона), побеждавайки Киево във Верона и по този начин се завърнаха на върха. Но 24 часа по-късно Ювентус се наложи над Лацио и след срещите от междинния кръг шампионите продължават да изостават с една точка от своя конкурент за титлата. Алегри похвали футболистите си за играта им срещу „летящите магарета" и заяви, че борбата за Скудето продължава.

Дженоа се намира в ужасяваща серия от 11 мача без победа, включително и в средата на седмицата „грифоните" не успяха да победят на собствен терен последния в класирането и сигурен участник в Серия В Чезена. Това предизвика гнева на местните тифози, които обсадиха изходите на „Луиджи Ферарис" и едва след намесата на полицията, около полунощ хората на Алберто Малесани се измъкнаха от спортното съоръжение. Ако Дженоа загуби утре вечер на „Сан Сиро", а Лече успее да победи Наполи, „грифоните" ще попаднат в зоната на изпадащите за сметка на „апулийските вълци".

Милан е без контузените Пато, Силва, Боатенг, Амброзини, Рома, Абате и Индзаги, а състоянието на Абате и неговото участие в мача остават под съмнение. Отсъствието на Силва ще принуди Алегри да използва Бонера като десен бек, а Йепес ще бъде предпочетен вместо Мексес в центъра на защитата. Емануелсон ще замести Боатенг като част от атакуващия тризъбец, освен ако треньорът не реши да започне мача с трима нападатели, използвайки Робиньо и Ел Шаарави. Добрите вести от Милан са, че Ван Бомел се завърна, така че Мунтари може да отиде на левия край на полузащитата, докато холандеца ще заеме мястото си в средата на терена.

Гостите пристигнаха без контузените Констант, Каладзе, Анъонели и Морети, както и без наказания Фернандо Белучи. Бово и Карвальо ще заменят отсъстващите защитници, а завръщането на Куцка е добро дошло и той заеме мястото си в средата на терена редом с Биондини и Велосо. От лагера н „грифоните" дойде слухът, че на Джилардино ще бъде дадена почивка, поне през първото полувреме, което означава, че Паласио и Едуардо ще водят атаката.

Дженоа е доста не балансиран отбор, но най-вече непредсказуем. Обикновено тактиката на гостите се основава в това да вземат водещата роля в мача от самото начало, да вкарат първи гол и след това да преминат в глуха отбрана. Не бива да се лъжем от мястото, което заемат „грифоните" и доказателство за това е мачът им срещу Интер, Рома, Парма. Все пак се очаква домакините да доминират във владеенето на топката и да вкарат два гола поне до средата на второто полувреме, за да бъдат избегнати всякакви рискове до края. Поне за една вечер Милан ще бъде отново на върха.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

28 март Милан - Барселона 0:0 (Шампионска лига)
31 март Катаня - Милан 1:1 (Серия А)
03 април Барселона - Милан 3:1 (Шампионска лига)
07 април Милан - Фиорентина 1:2 (Серия А)
10 април Киево - Милан 0:1 (Серия А)

Дженоа:

19 март Рома - Дженоа 1:0 (Серия А)
25 март Дженоа - Фиорентина 2:2 (Серия А)
01 април Интер - Дженоа 5:4 (Серия А)
07 април Новара - Дженоа 1:1 (Серия А)
11 април Дженоа - Чезена 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Дженоа

95 срещи
43 победи за Милан
34 равенства
18 победи за Дженоа
Голова Разлика: 152:97 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.22
Равен - 6.00
Дженоа - 13.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.22
Равен - 5.75
Дженоа - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192