Енрике: Това е моята Рома!


Н. Гавазов

Енрике: Това е моята Рома!

Старши-треньорът на Рома Луис Енрике коментира срещата от 32-я, междинен кръг на Серия А с Удинезе. Както е известно, „римските вълци" изиграха един от най-добрите си мачове от началото на сезона и постигнаха заслужена победа с 3:1, която ги върна обратно в борбата за третото място.

„Това е моята Рома!", заяви Луис Енрике, който не беше на себе си след двубоя.

„Прекалено много загуби претърпяхме през този сезон, което е лошо за футболистите, за клуба и за запалянковците. Но понякога успяваме да демонстрираме характер, което ни позволява да бъдем близо до групата отбори, претендиращи за място в евротурнирите. Срещу Удинезе заслужавахме победата. Заслугата на Тоти е много важна, но не бива да говорим, че когато той е на терена ние винаги печелим. При Франческо също имаме поражения. Отделно искам да благодаря на нашите фенове, чиято подкрепа в продължение на целия мач ни вдъхновяваше и ни караше да вървим напред. За победата те също имат заслуга", продължи испанският специалист.

„Не е трудно да се говори за „моя отбор", когато този тим побеждава. Но аз също така поемам вината и за загубите. При това прогресът на Рома е очевиден, ние се движим в правилното направление", завършва Енрике интервюто си за Sky Italia.

 

  Сподели
72