Ювентус - Лацио: Всичко е в ръцете на бианконерите


Н. Гавазов

Ювентус - Лацио: Всичко е в ръцете на бианконерите

Ювентус - Лацио
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 11.04.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато (Барлета)

Ювентус посреща Лацио в среща от 32-и, междинен кръг на Серия А и хората на Антонио Конте ще се опитат да направят всичко възможно а да запазят лидерската си позиция. Винаги е хубаво да зависиш сам от себе си. „Старата дама" успя да направи пробив в статута си на догонващ и след като Милан загуби домакинството си на Фиорентина, победата на „бианконерите" на „Барбера" ги изкачи на върха. Юве се намира в много добра форма и отборът е изправен пред това да спечели Скудетото и Купата на Италия. Ентусиазмът на торинци е голям, а моралът -висок. Ако погледнем графика на „Старата дама", ще видим, че Лацио и Рома са двата най-сериозни съперника до края на шампионата.

Лацио успя да постигне някои неочаквани резултати през сезона, особено когато отборът бе поставен под напрежение и с много липсващи играчи. Победата през уикенда над Наполи повиши самочувствието на „орлите", които в последните си пет мача записаха три загуби и освен това остави столичани на трето място в класирането на три точки пред Удинезе и на шест пред Наполи. Успехът над „партенопеите" също така даде тласък на надеждите на треньорския щаб да вземе точка в сряда вечер на „Ювентус Арена", което ще бъде едно отлично постижение и принос в борбата за единственото място, даващо право на участие в Шампионската лига догодина.

Домакините нямат контузени или наказани играчи, което ще позволи на Антонио Конте да свика под бойните знамена всички онези футболисти, които сметне, че са най-подготвени и от които ще има най-голяма нужда в предстоящия сблъсък. Специалистът вероятно ще се върне към схема на игра 4-3-3 с Лихтщайнер и Де Чели в защитата, което означава, че Касерас и Бонучи ще отидат на пейката. Ако Конте все пак реши да се спре на 3-5-2, тогава Лихтщайнер отива на пейката, Бонучи ще бъде в сърцето на отбраната, Касерас на десния край на халфовата линия, а Де Чели отляво на полузащитата. При всички положения Пирло и Видал ще са в средата на терена.

Гостите са без контузените Кана, Лулич, Диас, Клозе и Станкевиус. След слабото представяне срещу Наполи, Хернандес вероятно ще седне на пейката, с Маури в средата и Кандрева отляво. Конко и Раду ще бъдат по фланговете на отбраната. Контузеният Клозе ще бъде заменен от Роки или Козак това ще бъде личен избор на треньора Еди Рея. Схема на игра 4-2-3-1, която при овладяване на топката може да бъде променяна на 4-4-2.

- Ювентус е не победен в последните си 32 мача в Серия А.
- Ювентус е печелил първото полувреме и целия мач в последните си три мача от Серия А.
- Ювентус е запазил чиста вратата си в последните си пет мача в Серия А.
- Над 2,5 гола бяха отбелязани в осем от последните девет гостувания на Лацио.
- Ювентус спечели 5 от последните си 6 мача във всички турнири срещу Лацио.
- Ювентус запази чиста врата си в 4 от последните си 6 мача срещу Лацио във всички турнири.

Няма какво да се лъжем. Антонио Конте заяви вчера, че сега всичко е в ръцете на неговите футболисти. Очакванията са Ювентус да вземе инициативата от самото начало и да запази през целия мач обичайното си високо темпо. В последните няколко мача Конте избираше един динамичен състав, който изцеждаше силите на противника си през първото полувреме и през второто нанасяше своя удар. За Лацио не остава нищо друго освен да бъде търпелив при овладяване на топката и да разчита на силни и безкомпромисни действия в защита. В противен случай „бианконерите" ще спечелят мача, така както го направиха срещу Наполи, Интер и Палермо.

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.44
Равен - 4.00
Лацио - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.42
Равен - 4.00
Лацио - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182