Лацио - Наполи: В битка за третото място


Н. Гавазов

Лацио - Наполи: В битка за третото място

Лацио - Наполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 07.04.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Паоло Мацолени

Лацио посреща Наполи в дербито на 31-я кръг на Серия А. Резултатът на мача в Рим има изключително важно значение за борбата за място в зоната, осигуряваща участие в Шампионската лига догодина. Двата отбора се намират на разстояние от три точки, а подобна разлика е нищо в Италия, където всеки боеспособен аутсайдер може да открадне точки от лидера.

Лацио се опитва да намери баланса в играта си при отсъствието на Клозе и засега „орлите" не успяват да го направят. Загубите от Катания и Парма говорят ясно за това, че столичани трудно се справят в отсъствието на немския национал, което от една страна позволи на Наполи и Рома да се приближат до третото място, а от друга страна хората на Еди Рея не успяха да се възползват от кризата в Удинезе и да се откъснат от фриулци.

Наполи също се намира на грешен път и в последните няколко кръга „партенопеите" загубиха важни точки, включително при домакинството си на боеспособния Катания, срещу който хората на Мадзари поведоха с 2:0, а в крайна сметка завършиха наравно. . Миналият уикенд неаполитанците видяха как се играе футбол от страна на Ювентус, в мач, който „бианконерите" спечелиха с 3:0 не оставяйки никакви съмнения относно своето превъзходство.

За домакините няма да играят контузените Лулич, Диас, Клозе, Броки и Станкевчиус. Под съмнение е участието на Матусалем и Раду. Най-лошо е отсъствието на Клозе и определено Рея трябва да помисли за други решения в атака. Вероятно това ще накара треньора да премине към схема на игра 4-2-3-1 с Роки или Козак като самотни нападатели, подкрепен от Гонзалес, Нернанес и Маури.

За първи път от началото а сезона Наполи изпитва остри кадрови проблеми. Донадел, Маджо и Досена са контузени, а Зунига и Гаргано са наказани. Отсъствието на три от крилата доведе до там, че също за първи път от началото на сезона Мадзари е принуден да играе с четирима в защита. Това ще принуди наставника да използва Хамшик в халфовата линия, а Пандев да подкрепя Лавеци и Кавани. Варгас може да получи шанс да започне мача.

Отсъствието на толкова много играчи в двата отбора е много труден тест за треньорите. Вътрешните размествания не са силното оръжие на Мадзари и изглежда, че в това отношение Еди Рея се справя по-добре. Всъщност, никой не може да каже, как ще изглеждат Лацио и Наполи в тези си състави и определено бихме поели огромен риск, ако се доверим сляпо на единия или другия отбор. Предимството на столичани е във фактора домакинство и по-успешните ротации в отбора. Неаполитанците обаче превъзхождат противника си с по-големия си опит. При всичко положения ни предстои да видим истинска битка за третото място.


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио

074 март Рома - лацио 1:2 (Серия А)
11 март Лацио - Болоня 1:3 (Серия А)
18 март Катания - Лацио 1:0 (Серия А)
25 март Лацио - Каляри 1:0 (Серия А)
31 март Парма - Лацио 3:1 (Серия А)

Наполи:

14 март Челси - Наполи 4:1 сл. прод. (Шампионска лига)
18 март Удинезе - Наполи 2:2 (Серия А)
21 март Наполи - Сиена 2:0 (Купа на Италия)
25 март Наполи - Катаня 2:2 (Серия А)
01 април Ювентус - Наполи 3:0 (Серия А)

 

Досегашни срещи:

Лацио - Наполи

23 срещи
11 победи за Лацио
6 равенства
6 победи за Наполи
Голова Разлика: 38:24 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.80
Равен - 3.00
Наполи - 2.70

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 2.80
Равен - 3.10
Наполи - 2.55

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225