Анонс на 31 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 31 кръг на Серия А

Милан - Фиорентина

Милан изигра 45 мача от началото на сезона - повече от всеки друг италиански отбор, но загубата от Барселона с 1:3 в Шампионската лига в средата на седмицата означава, че сега „росонерите" ще трябва да се съсредоточат изцяло върху представянето си в Серия А. Равенството срещу Катания миналия уикенд направи борбата за Скудетото още по-интересна, защото Милан позволи на Ювентус да се доближи на две точки, което означава, че хората на Алегри нямат право на повече грешки.

След като Фиорентина през по-голямата част от сезона се подвизаваше в долната половина на таблицата за класиране, в последните си пет мача „виолетовите" спечелиха само две точки и това изпрати отбора на 17-то място на пет пункта от опасната зона. На практика Фиорентина се оказва замесен в борбата за оцеляване и ако трябва да се вярва на спекулациите в пресата, евентуална утрешна загуба ще върне Синиша Михайлович на треньорския пост.

Най-голямата новина в италианския футбол е, че Антонио Касано отново е на разположение на своя треньор, след като пропусна пет месеца, поради сърдечна операция. Лошата новина е, че Пато е аут до края на сезона. Освен бразилския нападател, в лазарета се намират също така Силва, Фламини, Рома, Индзаги, Меркел и Щрасер. Не е ясно какъв състав ще избере Алегри, но наставникът на „росонерите" вероятно ще даде почивка на някои от играчите си и вероятно Бонера ще играе в центъра на защитата, а Амброзини в средата на терена. Схема на игра 4-3-1-2.

Лошите новини за Фиорентина не свършват. „Виолетовите" пристигнаха в Милано без някои основни играчи. Контузени са Кропдруп и Гамберини, а Черчи и Монтоливо са наказани. Все още не е ясно какво е положението на Амаури. Това вероятно ще накара треньора Роси да използва схема на игра 4-4-1-1 с Йоветич като самотен нападател и Ладзари да го подкрепя отзад. В тази роля може да бъде използван и Оливера, но тогава Бехрами ще застане по-близо до Варгас, а Ладзари ще се върне в халфовата линия.

Очакванията са Милан да владее по-често топката, а Фиорентина да се отбранява с десет човека, оставяйки Йоветич сам отпред. Домакините ще се опитат да вкарат гол още в самото начало и да получат ранна преднина, което едва ли ще бъде трудно, имайки предвид отсъствието на основни играчи от състава на гостите.

Прогноза за: Милан - Фиорентина 3:0

 


Каляри - Интер

Домакинската победа срещу Аталанта бе добре дошла за Каляри, защото сардинците се отдалечиха от опасната зона и вече се намират по-близо до средата на таблицата, отколкото до нейното дъно. Осем кръга преди края отбора се намира на девет точки от 18-я Лече, така че едва ли пътуването до Триест, където ще се играе мача би трябвало да притеснява островитяните. Деена, Сампайо и Ериксон са контузени и отпадат за двубоя. Вероятно Рибейро ще бъде предпочетен за партньор на Пиниля. Фикаденти няма много възможности в халфовата линия, но все пак ще може да разчита на Екдал, Найнголан и Конти. Схема на игра 4-3-1-2.

Интер победи Дженоа с 5:4 миналия уикенд и от ръководството на „нерадзурите" обявиха в средата на тази седмица, че третото място не е толкова далече. В момента обаче миланци са на седем точки от топ 3 и едва ли ще успеят да се преборят с конкуренцията на няколко добри отбора. Майкон, Снайдер и Кастайнос са контузени, а Сезар и Лусио изтърпяват наказание. Страмачони ще запази Санети и Ранокия в защитата, а Гуарин може да замени Поли. Схема на игра 4-3-3 със Сарате, Форлан и Милито.

Интересното е, че Интер ще се чувства в Триест като у дома си, тъй като градът е по-близо до Милано, отколкото до Сардиния. Вероятно Интер ще бъде по-атакуващия отбор, но това ще изложи на риск защитата. Едва ли ще станем свидетели на повторение на срещата с Дженоа, но при всички положения ще видим повече от да гола.

Прогноза за: Каляри - Интер 1:3

 

 

Лече - Рома

В рамките на 31-я кръг на Серия А ще се срещнат два отбора, които имат еднакви прякори и цветове: „вълците" против „джалоросите" или джалоросите" срещу „вълците" - избирайте сами. Интересното е, че за цялата история на съперничеството между двата тима, Лече има само една победа срещу своя противник. Отборът от Апулия се представи по брилянтен начин през февруари, но в последните си пет мача хората на Косми спечелиха само четири точки. Тези резултати засега оставят тима на 18-то място в класирането на пет точки от спасителния бряг, където се намира Фиорентина.

В миналия кръг Рома разгроми конкурента на Лече - Новара, но столичани допуснаха цели два гола, което дава някакви призрачни шансове на днешния им съперник. Освен това, римляните се отправиха на югоизток без своя капитан Тоти, който през последните дни не може да тренира нормално. Рома спечели само 4 точки от последните си 6 гостувания и именно там се крие слабостта на отбора и ако Луис Енрике иска неговият тим действително да преодолее дистанцията от 4 точки от третото място, ще трябва да направи нещо, за да подобри представянето на хората си.

За домакините няма да играят контузените Серджо и Еспозито. Бласи обаче е на разположение и ще може да играе в средата на терена, заедно с Джакомаци и Делвекио. Милионко и Карозиери са в конкуренция за място в защитата, докато Одо и Томович със сигурност ще започнат като титуляри. Схемата на игра ще бъде 3-5-2 с Муриел и Микеле в атака.

Гостите ще бъдат без контузените както казахме без своя капитан Франческо Тоти. Освен него, в лазарета се намират Бурдисо, Жуан, Греко, Касети, Борини и Лобонт. Наказанието на Хайнце изтече и той се завръща в защитата, което ще даде възможност на Де Роси да се върне в халфовата линия. Пиянич е в конкуренция с Маркиньо за място в средата на терена. Отпред вероятно Ламела и Къркич ще заменят Тоти и Борини.

Гостите обичат да контролират и разиграват топката и вероятно точно на това ще станем свидетели. Лече ще играе по-дефанзивен футбол, разчитайки на контраатаки. По-голямата класа е тази на Рома, но загубата на някои основни играчи, чуждият терен и отчаянието на домакините да спечелят мача ще надделее и е по-вероятно столичани да загубят, отколкото да измъкнат нещо в двубоя.

Прогноза за: Лече - Рома 2:1

 

 

Палермо - Ювентус

Палермо посреща Ювентус след едно малко чудо, което направи сицилианският отбор миналата седмица - постигна първата си победа като гост от началото на сезона (с 10 човека), но въпреки това, „росанеро" си остават най-слабият гост в Серия А. Успехът в Болоня изкачи сицилианци на девета позиция в класирането, но да се мисли за атака на местата от евротурнирите е нереалистично, защото разликата от топ 5 е цели девет точки.

Ювентус намали разликата от върха на две точки, показвайки на Наполи как се играе футбол - особено през второто полувреме „Старата дама" беше безпощадна. Победата на „бианконерите" с 3:0 само увеличи тяхната скорост и торинци още по-сериозно поглеждат към Скудетото. Мачът на техния конкурент Милан е в по-ранен час, така че хората на Антонио Конте ще знаят резултата на „росонерите" преди да излязат на „Барбера".

Силвестре, Барцалети и Агуирегарай са контузени и отпаднаха от групата на Палермо. Наказаните играчи са четирима - Бртоло, Мантовани, Донати и Ернандес и всичко това поставя треньора Мути под огромен натиск. Вероятно Миланович ще заеме мястото на Мантовани в центъра на отбраната. Миколи и Будан ще започнат в нападение, а схемата на игра ще бъде 3-5-2.

Добрата новина за феновете на „Старата дама", е че в Ювентус няма наказани или дисквалифицирани футболисти. Целият въпрос се състои в това, как Конте ще построи отбора и неговата игра. Не бива да се забравя и факта, че след завръщането си от Сицилия торинци посрещат Лацио - въпросът с икономичността на играчите може да вземе връх в подредбата на отбора. Конте вероятно ще се върне към схема 4-3-3 с Лихтщайнер в защита, а Касерас и Бонучи отиват на пейката. Вучинич и Пепе ще подкрепят Матри отпред, а Дел Пиеро чака своя нов шанс да започне от първия съдийски сигнал. В халфовата линия вероятно ще видим триото Видал - Пирло - Маркизио.

Ювентус се нуждае от победа, ако иска да остане в борбата за титлата, така че очакванията са"бианконерите" да вземат инициативата от самото начало. Палермо страда от отсъствието на много титуляри и може би тактиката на домакините ще бъде по-дефанзивна, разчитайки основно на контраатаки. Вероятността гостите да победят е по-голяма от тази да си тръгнат с точката и колкото и да е трудно, най-вероятно торинци ще спечелят трите точки.

Прогноза за: Палермо - Ювентус 1:2

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
86