Ювентус - Наполи: Интензивен и емоционален мач


Н. Гавазов

Ювентус - Наполи: Интензивен и емоционален мач

Ювентус - Наполи
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 01.04.2012г.
Час: 21:45
Съдия:

Ювентус приема Наполи в дербито на 30-я кръг на Серия А и мнозина специалисти определят мача, като среща между „тенорите от Неапол" и „чудесният оркестър и театър" от Торино. Имаме основание да очакваме зрелищен мач, защото от 2009 година насам двата тима не си вкарват по-малко от 2 гола в двубоите помежду си, които са били винаги интересни и оспорвани.

След четири последователни равенства, Ювентус изглежда се завърна на пистата и то го направи много убедително, побеждавайки категорично Фиорентина и Интер. „Бианконерите" все още са без загуба от началото на годината и това осигурява на хората на Антонио Конте второ място в класирането. Торинци все още не са изоставили надеждите си да завоюват Скудето за първи път след „Калчополи" и тези намерения станаха по-реални след като Милан загуби точки в Катания. В момента изоставането от „росонерите" е с пет точки и в неделя „зебрите" имат възможност да скъсат тази разлика.

Освободен от напрежението на Шампионската лига и вече класирал се за финала за Купата на Италия, Наполи ще може спокойно да се съсредоточи върху борбата си за третото място в Серия А. В последните си два мача хората на Валтер Мадзари загубиха четири точки, но след поражението на Лацио в Парма, надеждите на „партенопите" за благоприятен развой на събитията остават все така силни.

Домакините са без контузения Емануеле Джиачерини. Конте има възможност да премине към схема на игра 3-5-2- с Пепе и Лихтщайнер по фланговете. Куяларела и Дел Пиеро работиха добре през седмицата за да намерят място в стартовия състав, но по всичко изглежда, че Вучинич и Матри ще започнат мача.

Марко Донадел заради контузията си отпада за битката срещу Ювентус, а състоянието на Маджо все още остава съмнително, въпреки че Кристиан се завърна в отбора. Досена може би ще получи почивка, което означава, че Зунига ще играе на фланга. Очаква се Хамшик и Лавеци да подкрепят Кавани, а Пандев да отиде на пейката.

Очакванията са за един много интензивен и емоционален мач. И двата тима ще наложат високо темпо. Ювентус може да се възползва от предимството си на домакин, но Наполи пък ще разчита на своите силни флангове. Ключовите играчи вероятно ще направят разликата и в голяма степен това важи за Кавани, който вкара гол в предишния кръг срещу Катания.

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

07 март Болоня - Ювентус 1:1 (Серия А)
11 март Дженоа - Ювентус 0:0 (Серия А)
17 март Фиорентина - Ювентус 0:5 (Серия А)
20 март Ювентус - Милан 2:2 (Купа на Италия)
25 март Ювентус - Интер 2:0 (Серия А)

Наполи:

09 март Наполи - Каляри 6:3 (Серия А)
14 март Челси - Наполи 4:1 сл. прод. (Шампионска лига)
18 март Удинезе - Наполи 2:2 (Серия А)
21 март Наполи - Сиена 2:0 (Купа на Италия)
25 март Наполи - Катаня 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Наполи

143 срещи
65 победи за Ювентус
48 равенства
30 победи за Наполи
Голова Разлика: 216:158 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.80
Равен - 3.50
Наполи - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.85
Равен - 3.35
Наполи - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176