Катания - Милан: Труден тест и за двата отбора


Н. Гавазов

Катания - Милан: Труден тест и за двата отбора

Катания - Милан
Стадион: "Анджело Масимино", Катания
Дата: 31.03.2012г.
Час: 19:00
Съдия:

Катания посреща Милан в една от най-интересните срещи на 30-я кръг на Серия А. Това ще бъде истински тест за прогреса на домакините, които имат само една загуба в последните си 11 мача и са не победени у дома си от 4 декември насам. „Слоновете" заемат седмо място в класирането на две точки от шестия Рома и в средата на седмицата президентът Пулвиренти ясно очерта целите пред отбора - заемане на шесто място в крайното класиране.

Милан ще пътува до Сицилия като част от една много тежка серия, която ще има своето продължение и през следващата седмица: след мачовете срещу Ювентус, Рома и Барселона, ето че преди реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига в каталунската столица, „росонерите" гостуват на един от най-негостоприемните италиански стадиони. Това ще бъде не по-малък тест за лидера в класирането на Серия А и опит да бъде запазена дистанцията от 4 точки пред Ювентус, което ще бъде добър подарък за завърналия се на президентския пост Берлускони.

Домакините са без контузените Алесандро Потенца и Марко Биаджанти. В строя обаче се завърна Мота и ще влезе в конкуренция с Белучи за мястото на десния край на отбраната. Въпреки гола си срещу Наполи, Ланзафаме ще започне на пейката. Иско, Лоди и Алмирон ще играят в средата на терена. Монтела се върна към схема на игра 4-3-3-, което съвпадна с повишаване ефективността на Гомес и вероятно точно тази тактическа постройка ще използва специалистът, още повече, че 3-5-2- срещу Наполи се провали.

За гостите няма да играят контузените Алешандре Пато, Робиньо, Тиаго Силва, Матийо Фламини, Филипо Индзаги, Антонио Касано, Александър Меркел и Родни Щрасер. Месба и Мунтари са наказани, а Неста и Абате все още са под съмнение, макар че последните индикации да са благоприятни. Ван Бомел и Амброзини могат да бъдат в надпревара за място в средата и това ще бъде лично решение на Алегри - холандецът пропусна мача с Барселона и е с пресни сили, но дали няма да бъде запазен за „Камп Ноу"? Атаката ще се води от Ел Шаарави и Ибрахимович, Боатенг ще започне като титуляр, което означава, че Емануелсон отива на пейката.

- В последните 6 домакински мача на Катания срещу Милан бяха отбелязани под 2,5 гола.
- Милан спечели 7 от последните си 8 гостувания в Серия А.
- Катания спечели последните си 4 домакински мача в Серия А.
- Милан вкара поне 2 гола в 9 от последните си 10 гостувания в Серия А.
- Милан запази вратата си суха в 5 от последните си 7 мача срещу Катания във всички турнири.
- Милан е не победен в последните си 9 мача срещу Катания във всички турнири.

Знаейки, че Алегри може вече да мисли за следващия сблъсък, който е във вторник на „Камп Ноу", не е изключено Монтела да накара хората си да се опитат да наложат високо темпо в мача. Милан вече ще трябва да прецени кой риск си заслужава - да позагуби малко точки и да запази силата си за срещата с Барселона или да хвърли всичко тук и да не бъде напълно готов за мача следващия вторник. Лично аз предполагам, че „росонерите" ще предпочетат да продължат участието си в Шампионска лига.

Последни 5 изиграни срещи:

Катаня:

04 март Интер - Катаня 2:2 (Серия А)
07 март Чезена - Катаня 0:0 (Серия А)
11 март Катаня - Фиорентина 1:0 (Серия А)
18 март Катаня - Лацио 1:0 (Серия А)
25 март Наполи - Катаня 2:2 (Серия А)

Милан:

11 март Милан - Лече 2:0 (Серия А)
17 март Парма - Милан 0:2 (Серия А)
20 март Ювентус - Милан 2:2 (Купа на Италия)
24 март Милан - Рома 2:1 (Серия А)
28 март Милан - Барселона 0:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Катаня - Милан

31 срещи
3 победи за Катаня
12 равенства
16 победи за Милан
Голова Разлика: 59:23 за Милан


Коефициенти от bet365:
Катаня - 3.50
Равен - 3.25
Милан - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Катаня - 3.60
Равен - 3.10
Милан - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134