Анчелоти: При Манчо Интер беше по-силен


.

Анчелоти: При Манчо Интер беше по-силен

Старши-треньорът на Миалн Карло Анчелоти нападна наставника на градския съперник и шампион Интер Жозе Моуриньо заради изказването на португалеца, че някои треньори в Италия позволяват на клубните президенти да им редят състава. Това накара и президента на Асоциацията на италианските треньори Ренцо Уливиери да поиска от Моуриньо публично да се извини, тъй като този път е прекалил.

“Съгласен съм с Уливиери. Нашите треньори са ценени и в Италия и по целяи свят. Не знам защо той (Моуриньо) винаги напада Милан, но при това положение вече не ме интересува какво говори. Не знам дали това е неговата стратегия, защото не са ми ясни намеренията му и точно какво се опитва да постигне”, обясни Анчелоти.

“Ако Интер спечели Скудетото ще е заслужено. Те знаят как да изпозлват класата си в пълна степен и са много силни физически. Но аз мисля, че отборът на Роберто Манчини бе същият, че дори и по-силен с топка в краката. Сега Интер е малко по-спокоен”, добави Карлето.

За поредния провален сезон на Милан той каза: “Вярно е, че ни трябва основен ремонт, но не мисля, че е нужна чак революция. Имаме младоци като Пато и ветерани като Пирло и Гатузо, които могат да донесат много на Милан и занапред”.

  Сподели
202