Конте: Титлата остава в ръцете на Милан


Н. Гавазов

Конте: Титлата остава в ръцете на Милан

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте не беше на себе си след срещата от 29-я кръг на Серия А с Интер. Както е известно, „бианконерите" победиха с 2:0 гостите от Милано и благодарение на този успех, „Старата дама" продължава борбата за Скудетото. Според Конте обаче, титлата вече е в ръцете на Милан.

„Защо се просълзих след последния съдийски сигнал? Моята леля почина, а тя ми беше като втора майка. Поради това бяхме длъжни да победим и наистина е прекрасно, че го направихме. Искахме да зарадваме нашите фенове. Честно казано, не разбирам защо Интер е толкова назад в класирането. Отборът им е пълен с шампиони и в един мач могат да бият всеки. Знаехме, че битката ще бъде тежка, особено след като играхме 120 минути във вторник за Купата на Италия. Интер нямаше какво да губи, докато ние бяхме под натиск, но го овладяхме", заяви Конте след мача.

„Според мен, Дел Пиеро и Буфон са нашите допълнителни оръжия. В момента Алесандро е в добра форма и следователно играе. Той получи възможност за изява и за Купата на Италия, и се отплати с отлично представяне. Когато топката е в краката му, рядко ще пропусне да я изпрати в мрежата. Радваме неговата ефективност", каза още наставникът на Ювентус.

„До колко вярваме, че може да спечелим титлата? Всичко е в ръцете на Милан. Не искам да разочаровам никого, но аз съм обективен. "Росонерите" доказват, че са наистина силен отбор и могат да побеждават независимо от количеството контузени футболисти. Надявам се да успеят да покажат своята мощ срещу Барселона в Шампионската лига", завърши Конте.

 

  Сподели
99