Ситуацията около преминаването на Акуилани в Милан се обърква


Н. Гавазов

Ситуацията около преминаването на Акуилани в Милан се обърква

Представителят на TransferMarketWeb Микеле Кричитело заяви, че след съботният мач с Рома Алберто Акуилани няма да стане пълноправен играч на Милан. Както е известно, през последните дни в италианските и британските медии се появи информацията, че Акуилани, който е собственост на Ливърпул, но от миналото лято играе под наем за „росонерите", ще стане играч на Милан, съгласно клауза в договора, според която при 25 изиграни мача за италианския шампион Алберто автоматично става собственост на „росонерите".

Медиите твърдят, че това ще се случи днес, по време на мача с Рома.

TMW обаче даде своето обяснение на ситуацията, който се оказва, че към момента има не 24 срещи с екипа на Милан, а 21,5.

„Дори да вземе участие в двубоя с Рома, Акуилани няма да стане играч на Милан. В контракта ясно е казано, че трябва да стигне отметка 25. Но тук е важно, по какъв начин излиза на терена - от самото начало ли, или като резерва. Например, ако той започне мача и напусне терена след пет минути, това ще смята за пълен мач. Но ако влезе в игра като резерва, независимо в коя минута, това се смята за половин игра. Според тези сметки Акуилани е изиграл за Милан 21,5 срещи и ако започне като титуляр срещу Рома, в актива му ще има 22,5 двубоя, а не 25", заяви Кричитело.

 

  Сподели
68