Анонс на 29 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 29 кръг на Серия А

 

Палермо - Удинезе

Палермо се намира доста далече от зоната на изпадащите и по всичко изглежда, че президента Дзампарини е незаинтересован от борбата за място в европейските турнири, което означава, че сицилианци биха могли да се съсредоточат върху това да забавляват собствената си публика, която бе принудена в последните два домакински мача да стане свидетел на загубите на своите любимци. Домакините са без контузените Силвестре, Милиячо, Бачинович и наказания Бертоло. Това означава, че Лабрин ще направи своя дебют, а Асамоа ще замени Бртоло. Личи е предпочитан пред Захави да поддържа Миколи и Ернандес. Схема на игра 4-3-1-2.

Удинезе има само една победа в последните си седем мача и „фриулци" отстъпиха от позициите си. За щастие, Лацо не успя да се възползва от ситуацията, но хората на Гуидолин допуснаха да бъдат изпреварени от Наполи, което предполага, че битката за третото място се очертава да бъде жестока, още повече, че Луис Енрике вече обяви, че целите пред неговия отбор са топ 3. Гостите от Удинезе пристигат в Сицилия обезкръвени - Исла е аут до края на сезона, а Баду също е със травма. Наказани са Домици, Флорес и Фабрини, а Бенатиа все още се възстановява от контузия. Гуидолин ще води отбора си от пейката. Схема на игра 3-5-1-1.

Тежко пътуване очаква Удинезе. Палермо може и да загуби последните си два домакински мача, но отборът играе много силно на „Барбера", а отсъствието на ключови грачи в състава на фриулци, прави задачата на гостите много трудна. Вероятно Палермо ще спечели мача и с това ще сложи край на амбициите на тима за Шампионска лига.

Коефициенти от bet365:
Палермо - 2.40
Равен - 3.30
Удинезе - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 2.45
Равен - 3.15
Удинезе - 2.90

Прогноза за: Палермо - Удинезе 2:1

 


Лацио - Каляри

Лацио не успя да се възползва от победата в римското дерби и противоположно на своите градски съперници загуби следващите си два мача. По такъв начин, битката за третото място се очертава да бъде много ожесточена - „орлите" са трети, а на точка след тях се намират Наполи и Удинезе, а също и дебнещият Рома. Кадровото положение на състава воден от Еди рея се подобри, но въпреки това, извън строя са контузените Сенад Лулич и Хавиер Гаридо, а също така и наказаните Андре Диас и Франческо Матусалем. Вера пък стана ясно, че Клозе няма да може да играе, заради травмата, която получи на тренировка. Вероятно Козак ще замени немеца и с Роки ще оформи нападателния тандем на столичния тим. Диакйте ще заеме мястото на Еиас в центъра на защитата. Схемата на игра би трябвало да бъде 4-3-1-2, но травмата на Клозе може да принуди Рея да промени намерението си и да заложи на 4-3-2-1.


Каляри след победата над Палермо в началото на февруари загуби концентрация и записа три поредни загуби, които доведоха до уволнението на Балардини, което пък се оказва, че е нарушило някои членове от трудовото законодателство на Италия и битката на клуба продължава не само на терена. Победата над Чезена миналия кръг поуспокои малко нещата и изкачи сардинци на 13-то място в класирането на осем точки от опасната зона. Десет кръга преди края това е много и малко, но преди всичко тима трябва да се съсредоточи върху това да достигне кота 40 точки, които гарантират оставане в елита на италианския футбол. Даниеле Десена, Мустафа Ел Кабир, Руи Сампайо и Себастиан Ериксон са контузени. Наказан е Микеле Канини и вероятно Екдал ще играе в средата на терена при схема 4-3-1-2. Ларивей и Ибарбо са в надпревара за партньорство с Пиниля, а Косу ще започне като титуляр. Ариаудо ще замени Канини.

При всички положения Лацио вече чувства натиска от страна на Наполи и вероятно Еди Рея ще даде указания да се атакува противника от самото начало на срещата. Каляри е стабилен отбор, който играе много твърдо и безкомпромисно в средата на терена и може да бъдем сигурни, че ще се противопостави на своя противник. Трудно ми е да си представя, по какъв начин домакините ще превземат вратата на Агаци, при положение, че Клозе го няма. Не бива да се доверяваме изцяло на Лацио и ако имаме възможност, добре е да използваме в нашата игра и знак "X".


Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.80
Равен - 3.25
Каляри - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.80
Равен - 3.25
Каляри - 4.75

Прогноза за: Лацио - Каляри 1:1

 


Наполи - Катания

Наполи си осигури място в европейските турнири, класирайки се на финала за Купата на Италия, където ще играе срещу Ювентус, който пък е почти сигурен участник в Шампионската лига догодина. Загубата от Челси и отпадането в най-престижния клубен турнир а Стария континент сега ще позволят на „партенопеите" да се съсредоточат изцяло върху вътрешното първенство, където неаполитанците започнаха да набират ходи и спечелиха 16 точки в последните си шест мача. В момента Наполи се намира на четвърто място, на точка след Лацио и заедно с Удинезе (а защо не и Рома) е част от борбата за бронзовите медали. Марко Донадел и Кристиан Маджо отпаднаха поради контузии, така че Досена и Зунига ще играят по фланговете. Валтр Мадзари вероятно ще даде почивка на Кампаняро и Канаваро, което означава, че Фернандес и Бритос ще бъдат готови да се включат от първия съдийски сигнал. Схема на игра 3-4-2-1 с Кавани начело на атаката.

Катания е в серия от шест мача без загуба и някои медии дори изказаха предположението, че сицилианският тим може да се включи в борбата за място в европейските турнири. В момента „слоновете" са на осмо място на шест точки от петия Удинезе и може би това дава основания за подобни твърдения. Друг е въпросът дали Катания има потенциала да се пребори за подобна мечта. Гостите ще пътуват до континента без контузените Потенца, Биаджанти и Марко Мота. Вероятно Монтела ще се спре отново на схема 4-3-3 с Белучи на десния фланг на защитата. Саймор може да получи малко почивка, а Гомес и Бергесио, които се намират във великолепна форма вероятно ще започнат от първия съдийски сигнал.

Очакванията са домакините да притиснат съперника си от първия съдийски сигнал и да позволят на Катания много малко шансове за гол. От своя страна гостите показаха, че са издръжлив отбор и умее да се противопоставя на големите тимове, така че се очаква бърза и комбинативна игра и лично за мен, след двубоите Милан - Рома и Ювентус - Интер, това ще бъде най-вълнуващият мач на кръга.

Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.80
Равен - 3.25
Катания - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.80
Равен - 3.25
Катания - 4.75


Прогноза за: Наполи - Катания 3:1

 


Дженоа - Фиорентина

Дженоа не успя да спечели нито един от последните си седем мача и зоната на изпадащите вече изглежда много близо за един отбор, чиито амбиции преди началото на сезона бяха свързвани с топ 6. „Грифоните" се намират на 14-то място на седем точки от опасната зона и ако хората на Марино не постигнат поне една победа в следващите си два мача, ще бъдат въвлечени в битка за оцеляване. Домакините са без контузените Кевин Констант, Лука Антонели, Чезаре Бово, Юрай Куцка, Андреас Гранквист и накзания Бошко Янкович. Наставникът на тима вероятно ще използва схема на игра 4-3-1-2 като Белучи е в конкуренция с Йргуера да подкрепи Паласио и Джилардино. Карвальо ще бъде партньор на Каладзе в центъра на защитата.
Фиорентина постигна една победа в последните си седем мача и се намира в същото състояние както своя утрешен съперник - твърде близо до опасната зона. „Виолетовите" са 16-ти, на шест точки от опасната зона, а това предизвика недоволството на феновете и обещания за бойкот на мачовете на тима. Гостите са без контузените Фелипе и Кролдруп, както и наказания за един мач Алесио Черчи. Вероятно Делио Роси ще заложи отново на четирима в отбрана, оставяйки Настасич на пейката. Ладзари би могъл да играе на десния фланг, с възможност да се включва по-често в действията в средата на терена, схемата на игра ще бъде 4-4-2, като Йоветич и Амаури ще водят атаката.

Този мач може да спаси един от двата отбора от включването в борбата за изпадане и в същото време би могъл да се превърне в гибелен за загубилия, който може да бъде принуден до края на сезона да се бори за оцеляването си. Вероятно играчите ще бъдат страхливи в действията си през първото полувреме и едва ли ще има много положения за гол. Второто полувреме ще е различно. Единственото предимство на Дженоа е фактора домакинство и според мен, това ще се окаже решаващо за спечелването на мача от страна на „грифоните".

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 1.80
Равен - 3.25
Фиорентина - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 1.80
Равен - 3.25
Фиорентина - 5.00

Прогноза за: Дженоа - Фиорентина 2:0

 


Новара - Лече

Изненадващо за всички специалисти, Новара постигна две поредни победи - като домакин на Удинезе и като гост на Сиена и колкото да са илюзорни шансовете за оцеляване - те съществуват. Пиемонтци се намират на предпоследното място в класирането, но вече само на осем точки от спасителния бряг. Домакините са без контузения Карло Луди и Франческо Марианини, но в строя се завърна Радованович. Вероятно треньорът Тесер ще предпочете трима в отбрана и петима в полузащита, което означава, че атаката ще се води от Карачиоло и Йеда.

Лече забави темпото след една вихрушка от добри резултати в предишните седмици, която даде нов живот на един отбор, който се смяташе за изпаднал. „Вълците" в момента се намират на 18-то място на пет точки от спасителния бряг и все още имат шансове да се спасят. Извън групата за мача остават Жулио Серджо, Морис Карозиери и Едуард Офере, които са контузени, както и наказания Масимо Одо. Вероятно Томович ще замести Масимо в отбраната, а завръщането на Куатрадо означава, че той ще застане на десния фланг, а Бласи ще отиде в центъра на терена. Атаката ще се води от Муриел и Ди Микеле, а Божинов ще започне отново на пейката. Схема на игра 3-5-2-.

Очакванията са феновете на домакините яростно да подкрепят своите любимци и да ги подтикнат към победата, която би увеличила шансовете на тима за спасяване. От едната страна ще застанат опитните играчи на Тесер, а от другата младите на Косми. Вероятно една грешка може да направи разликата в този мач.

Коефициенти от bet365:
Новара - 1.80
Равен - 3.25
Лече - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Новара - 1.80
Равен - 3.25
Лече - 5.00


Прогноза за: Новара - Лече 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230