Милан - Рома: С поглед към Барселона


Н. Гавазов

Милан - Рома: С поглед към Барселона

Милан - Рома
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 24.03.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Мацолени

Лидерът в класирането на Серия А Милан посреща Рома в среща от 29-я кръг на Серия А - само четири дни след грандиозното шоу на „Ювентус Арена" едва ли това е най-удобният съперник за „росонерите", особено като се има предвид, че хората на Алегри ще се изправят срещу Барселона следващата седмица. Освен това, миланци могат да страдат от известна липса на морал от отпадането си от Купата на Италия, но най-вече от умора, заради 120-те минути епична битка в Торино. Притесненията в Милан стават още по-основателни, ако се вгледаме в статистиката - последните 4 от пет мача на „Сан Сиро" бяха спечелени от Рома.

Двете поредни победи на „римските вълци" дадоха отново надежда и тласък в борбата им за класиране за място в евротурнирите. По всичко изглежда, че столичани вече забравиха за загубата в дербито, защото как бихме си обяснили последните думи на Луис Енрике, че в момента единственият отбор, който е по-добър от неговия е именно този на шампионите? Самочувствието в „джалоросите" става още по-голямо, ако се вслушаме в следващите думи на испанеца: „Ние може да победим Милан!". Разбира се, едно са думите, а друго делата на терена, но определено „вълците" подобриха играта си (Енрике е на обратното мнение за мача с Дженоа), а това се отрази на класирането им - шесто място и само четири точки дистанция от третото място.

Домакините няма да могат да разчитат на контузените Пато, Касано, Абате, Индзаги, Меркел, Щрасер, както и на наказания Антонини. Под съмнение остава участието на Робиньо. Добрата новина е завръщането на Боатенг и Неста, но вероятно двамата ще започнат на пейката и да се подготвят за европейския сблъсък с Барселона. Месба ще започне вместо Антонини, а Лопес и Ел Шаарави са в надпревара за партньорство с Ибрахимович.

Гостите са без Никола Бурдисо и Жуан, които са контузени. Добаата новина е завръщането на Тадей, Тоти и Пиянич, които Луис Енрике може да използва.Борини и Освалдо са готови да застанат начело на нападението, което означава, че Ламела и Къркич ще отидат на пейката. Греко може да започне от първия съдийски сигнал, ако разбира се Пиянич не е готов напълно с фитнеса си.

- Милан е непобеден в 22 от последните си 23 домакински мача в Серия А.
- Милан запази чиста мрежата си в 6 от последните си 8 домакински мача.
- Милан спечели едновременно първото полувреме и целият мач в последните си 3 мача в Серия А.
- Милан отбеляза под 2,5 гола в последните си 6 домакински мача в серия А.
- Милан вкара поне 2 гола в 5 от последните си 6 мача в Серия А.

При всички положения ще станем свидетели на много интересен и динамичен двубой. Убеден съм, че Милан ще хвърли всички свои усилия за да се опита да вземе ранна преднина с цел да избегне загуба на енергия. Ако хората на Луис Енрике успеят да запазят равенството на полувремето, спокойно бихме заложили на това, че двубоят ще завърши наравно. Очертава се страхотен мач, в който няма да бъдем далеч от логиката да потърсим изненада в него. А и коефицентите на bet365 и Ofisibet са достатъчно убедителни за да ни убедят да направим точно това.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

03 март Палермо - Милан 0:4 (Серия А)
06 март Арсенал - Милан 3:0 (Шампионска лига)
11 март Милан - Лече 2:0 (Серия А)
17 март Парма - Милан 0:2 (Серия А)
20 март Ювентус - Милан 2:2 (Купа на Италия)

Рома:

19 февруари Рома - Парма 1:0 (Серия А)
26 февруари Аталанта - Рома 4:1 (Серия А)
04 март Рома - Лацио 1:2 (Серия А)
10 март Палермо - Рома 0:1 (Серия А)
19 март Рома - Дженоа 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Рома

155 срещи
70 победи за Милан
46 равенства
39 победи за Рома
Голова Разлика: 225:165 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.61
Равен - 3.60
Рома - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.65
Равен - 3.50
Рома - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159