Ювентус - Милан: В битка за сребърната звезда


Н. Гавазов

Ювентус - Милан: В битка за сребърната звезда

Ювентус - Милан
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 20.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Ювентус посреща Милан в среща-реванш от полуфиналите на Купата на Италия. Осми февруари 2012 година, „Сан Сиро" - първа полуфинална среща от втория по значимост клубен турнир на Апенините. „Росонерите" се готвят да се разправят с наглите гости от Торино, които оглавяват таблицата за класиране в Серия А, а на всичкото отгоре са дошли с резервния си състав. Неизвестно защо, точно в този мач Антонио Конте решава да представи завърналият се в Италия Мартин Касерас. Битката обещава да бъде безмилостна и от първия съдийски сигнал домакините се опитват да наложат превъзходството си. В крайна сметка полученият резултат смълчава трибуните на легендарния стадион, а усмивките са по лицата на „бианконерите" - 2:1 с два гола на Касерас и Ювентус е изправен пред възможността да стане първия италиански клуб удостоен със „Сребърна звезда".

Повече от месец след първия сблъсък нещата изглеждат леко променени. „Старата дама" в четири поредни мача завърши наравно и загуби преимуществото си пред Милан. През уикенда обаче торинци унищожиха историческия си съперник Фиорентина с 5:0 и то на неговия стадион и изглежда, че отборът се завръща на правилния път, особено след добрата на халфовете, които вкараха четири от петте гола и доказаха, че може да се разчита на тях.

Милан продължава доброто си представяне и като изключим поражението срещу Арсенал, „росонерите" са седем мача без загуба, постигайки в този период шест победи. Шампионите се изкачиха на върха в таблицата за класиране с четири точки преднина от Ювентус, а вчера Златан Ибрахимович потвърди намеренията на съотборниците си - Милан е гладен за успехи!

Домакините ще бъдат без Буфон, Матри и Бардзали. На вчерашната си пресконференция Конте отказа да отговори каква схема на игра ще използва - 4-3-3 или 3-5-2, но поясни, че като титуляри ще започнат Дел Пиеро и Сторари. Наставникът поясни, че ще даде почивка на Маркизио и Видал, така че Падоин и Джиачерини ще започнат като титуляри п двата фланга.

Милан е без Пато, Робиньо, Йепес, Фламини, Боатенг, Рома, Неста, Абате, Меркел, Щрасер и Ван Бомел, които са контузени. Дзамброта също не е в списъка на групата за мача и веротно Бонера ще играе като десен бек с Мексес в средата на защитата. Макси Лопес и Ел Шаарави са в конкуренция за място в атаката, където вече се намира Ибрахимович, но също така шанс за изява може да получи Индзаги. Гатузо на определен етап от мача може да запише малко игрово време. Схема на игра 4-3-1-2 с Амброзини в средата на терена.

При всички положения битката ще бъде жестока като Милан има нужда от два гола за да преодолее своя противник. Темпото ще бъде високо, с много динамика в халфовата линия. Двата отбора ще направят всичковъзможно да създават много голови възможности - вероятно домакините ще разчитат на здрава защита и контраатакуващи действия. В главен герой на мача обаче ще се опита да се превърне Златан Ибрахимович. В края на краищата, това ще бъде един от онези двубои, на които задължително трябва да бъде обърнато внимание, въпреки големия риск от евентуален неочакван резултат.

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

25 февруари Милан - Ювентус 1:1 (Серия А)
03 март Ювентус - Киево 1:1 (Серия А)
07 март Болоня - Ювентус 1:1 (Серия А)
11 март Дженоа - Ювентус 0:0 (Серия А)
17 март Фиорентина - Ювентус 0:5 (Серия А)

Милан:

25 февруари Милан - Ювентус 1:1 (Серия А)
03 март Палермо - Милан 0:4 (Серия А)
06 март Арсенал - Милан 3:0 (Шампионска лига)
11 март Милан - Лече 2:0 (Серия А)
17 март Парма - Милан 0:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Милан

165 срещи
59 победи за Ювентус
57 равенства
49 победи за Милан
Голова Разлика: 239:218 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 2.30
Равен - 3.25
Милан - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 2.20
Равен - 3.15
Милан - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155