Ибрахимович е гладен за успехи


Н. Гавазов

Ибрахимович е гладен за успехи

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович е гладен за успехи и иска да спечели всичко, което предлага този сезон - като се започне от Купата на Италия и се стигне до Шампионска лига. Както е известно, утре вечер „росонерите" ще гостуват на Ювентус в среща-реванш от полуфиналите на втория по значимост клубен турнир на Апенините и ще имат тежката задача да заличат дефицита от 1:2 в първият двубой между двата отбора.

„Ще бъде трудно да стигнем до финала, но ние излизаме с намерението, че трябва да се класираме за него. Имам настинка и хрема, но нищо не би могло да ни спре. Искам да бъда в Торино и аз ще бъда там. Намираме се в един деликатен етап от сезона. Излизаме срещу Ювентус, а след това Рома, но ние мислим и за Барселона в Шампионската лига", заяви Ибрахимович за Aftonbladet.

Както е известно, Милан спечели в събота на „Тардини" и запази предимството си от четири точки преднина от Юве в Лигата.

„Ние сме щастливи, че имаме предимство от няколко точки в надпреварата за Скудетото. Наистина играем добре, макар това да не включва мача ни с Арсенал в Шампионската лига", каза още шведът.

Способностите на играчите на Милан ще бъдат тествани в края на този месец, когато те ще се изправят срещу Барселона в четвъртфиналите на Шампионската лига.

„Ако играем по начина, по който ние можем, имаме голям шанс да отстраним Барселона. Ние нямаме никакъв страх от тях. Вече ги срещнахме през този сезон и следващите два мача няма да бъдат по-различни от тези срещи. Те ще бъдат наистина трудни", допълва нападателят на Милан.

Ибра даде своето мнение и относно шансовете му за спечелване на Златната топка.

„Аз просто се надявам да продължавам да правя това, за което съм на терена. Искам да завърша сезона по най-добрия възможен начин. Личните отличия са само едни бонус", завърши Ибрахимович.

 

  Сподели
83