Конте: Ще се борим до последно за Скудетото


Н. Гавазов

Конте: Ще се борим до последно за Скудетото

Старши-треньорът на Фиорентина Антонио Конте коментира крупната победа над Фиорентина в среща от 28-я кръг на Серия А. Както е известно, „бианконерите" разгромиха с 5:0 „виолетовите" и опровергаха напълно специалистите, които предричаха неуспех на „Старата дама" на „Артемио Франки".

„Преди мача се опасявах, че срещата ще стане проклятие за нас, но всичко се разви много добре. Знаехме, че Фиорентина ще излезе на терена и ще играе силно в най-важния си мач от сезона. Но ние проведохме прекрасен мач и вероятно това беше най-силният мач н Ювентус от началото на сезона", заяви Конте за Sky Italia.

„Говорех, че няма да е леко да дойдем тук за победа и да се наложим над нашия противник след неуспешното ни представяне в последните двубои от шампионата. Момчетата доказаха вярата в собствените си способности и показаха истински професионализъм. Искахме да победим и го направихме", продължава наставникът на Ювентус.

„Казах на играчите си, че ще трябва да се съсредоточат върху своята игра и да не мислят за други резултати, защото победата ни беше жизнено необходима. Ние сме горди, че продължаваме борбата за Скудетото и ще продължаваме да се борим за него до самия край. Важното е да завършим сезона без никакво съжалени", допълни Конте.

 

  Сподели
118