Анонс на 28 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 28 кръг на Серия А

Каляри - Чезена

Каляри загуби последните си три мача и вече се намира само на шест точки от Лече, което означава, че сардинците също са въвлечени в борбата за оцеляване. Това доведе до уволнението на Давиде Балардини и връщането обратно на Масимо Фикаденти, който ще довърши сезона. Ел Кабир, Сампайо и Ериксон са контузени и няма да могат да помогнат на отбора си. Нене и Пиниля се завърнаха в строя, но само последния ще започне мача. Балардини ще се завърне към схема на игра с четирима защитници като Астори и Канини ще започнат в центъра, а Писано и Агостни по фланговете. Схема на игра 4-3-1-2.

Сезонът за Чезена е доста разочароващ и отборът е пред изпадане. Технически погледнато, „морските кончета" имат някакви шансове за оцеляване, но да бъдат преодолени 14 точки разлика от противниците им, които се намират на спасителния бряг изглежда доста нереалистично. Гуан, Якуинта, Берген и Мартинес са контузени, а Пудил е наказан. Вроятно Муту ще води атаката на гостите, подкрепян от Сантана и мартиньо. Комото и Лауро са в конкуренция с Чекарели и Роси за място в защитата, а Пароло и Аригони ще си партнират в средата на терена с Колучи.

Едва ли Чезена ще се предаде и очакванията са, че гостите ще се противопоставят сериозно на своя съперник, опитвайки се да разрушат атаките на домакините по фланговете. Каляри трябва да бъде много настоятелен в търсенето на победата и да се надява на грешки в противниковата защита. Едва ли ще станем свидетели на много положения за отбелязване на гол, така че нападателите и на двата отбора ще трябва да бъдат напълно концентрирани в изпълненията си.


Коефициенти от bet365:
Каляри - 1.53
Равен - 3.75
Чезена - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 1.50
Равен - 3.60
Чезена - 7.75

Прогноза за: Каляри - Чезена 1:0


Катания - Лацио

Катания е без поражение в последните си пет мача, въпреки че три от двубоите бяха навън. Победата с 1:0 миналата седмица срещу Фиорентина беше добре дошла за „росадзурите" и сега на „слоновете" и трябва много малко за д достигнат 40 точки, които винаги са гарантирали безопасността на отбора. Извън групата за мача са контузените Андреа Кампаняро, Алесандро Потенца, Марко Биаджанти и Марко Мота. Вероятно Монтела ще постави Белучи на десния фланг на своята защита. Алмирон отново се присъедини към халфовата линия, а вероятно Лиди и Иско ще играят заедно. Без съмнение, атакуващото трио ще бъде изградено от Бариентос - Бергесио - Гомес. Схема на игра 4-3-3.

Лацио изглеждаше, че се намира на върха на света преди две седмици след като победи градския си съперник Рома, но действителността свали на земята „орлите", които загубиха домакинството си на Болоня и по този начин столичани пропуснаха да се откъснат от Удинезе. Завръщането на някои основни играчи дава повод за оптимизъм, но все пак Сенад Лулич, Мариус Станкевчиус и Хавиер Гаридо са контузени, а Франческо Матусалем и Алваро Гонзалес наказани. Вероятно Броки ще започне от първия съдийски сигнал, а Маури, Хернандес и Алфаро ще трябва да подкрепят Клозе, освен ако Роки или Кандрева не започнат от самото начало. Скалони или Конко ще бъдат на десния фланг, а схемата на игра ще е 4-2-3-1.

Катания ще се опита да поддържа високо темпо от самото начало на срещата, но вероятно по-голям контрол на топката ще имат гостите, още повече, че домакините предпочитат да играят контраатакуващ футбол. Лацио ще трябва да докаже, че временната криза отшумява, което би могло да доведе до по-настъпателни действия от страна на гостите.

Коефициенти от bet365:
Катания - 2.40
Равен - 3.20
Лацио - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Катания - 2.55
Равен - 3.00
Лацио - 2.90

Прогноза за: Катания - Лацио 2:2

 

Удинезе - Наполи

И двата отбора бяха изритани от Европа, което означава, че сега ще могат изцяло да се съсредоточат върху кампанията си във вътрешното първенство и останалите 11 мача в него. След шокиращата загуба миналата седмица в Новара, фриулци изпаднаха от топ 4, но завръщането на някои основни играчи може да даде стимул за добро представяне, а една победа над утрешния съперник и евентуална загуба на Лацио в Сицилия ще върне хората на Гуиндолин отново в топ 3.

Наполи не успя да запази предимството си от два гола срещу опитния Челси и след продължения и загуба с 1:4 напусна Шампионската лига. Мадзари остана горд с изпълненията на своите играчи, но думите са едно, а делата друго и сега „партенопеите" са изправени пред тежка задача да гостуват на свой основен конкурент за място в най-престижния европейски клубен турнир през следващия сезон.

Маурисио Исла и Емануел Баду са контузени от Удинезе и вероятно Феронети ще играе на десния фланг, ако и Баста не бъде готов за утре. Флорес е предпочитание избор пред Фабрини за партньорство с Ди Натале, но Барето също има шанс да играе. Вероятно Пациенца ще бъде изпратен да почива, което означава,ч е в средата на терена ще видим Пинци, Фернандес и Асамоа. Схема на игра 3-5-2.

Наполи пристига във Фриулия без контузените Джанлука Грава и Марко Донадел, а Кристиан Маджо е под съмнение за мача. Ако крилото не се възстанови, то Зунига ще го замести. Гаргано и Канаваро може да получат почивка и да не започнат като титуляри, Ароника ще играе в средата на отбраната.

Удинезе има само едно поражение у дома си и очакванията за този мач са балансирана игра, с много тактическо надиграване. Наполи изглежда по-подготвен, а и мач на „партенопеите" беше 24 часа преди този на своя противник, но предимството на домакините е, че ротациите на Гуидолин са по-успешни от тези на неговия колега. Интересен мач, в който не може да бъдем напълно сигурни как ще завърши, но вероятността двата тима да не се победят е най-голяма.

Коефициенти от bet365:
Удинезе - 2.60
Равен - 3.10
Наполи - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 2.50
Равен - 3.05
Наполи - 2.88

Прогноза за: Удинезе - Наполи 2:2

 

Сиена - Новара

Сиена постигна решаваща победа с 2:0 срещу Чезена в миналия кръг, която отдалечи „зебрите" от опасната зона, но успехът дойде много трудно и на много тежка цена. Нападателят Емануеле Калао е аут от остатъка на сезона заради фрактура, което означава, че Матия Дестро ще бъде единственият върху когото ще се акцентира вкарването на голове, нещо, което той правеше редовно, когато играеше редовно. Домакините са изправени преди утрешния мач пред своеобразен рекорд да запишат четвърта поредна победа - нещо, което те не са правили никога.

Новара изглежда все още не се е предал, защото миналия уикенд пиемонтци постигнаха много важна и изненадваща победа срещу Удинезе с 1:0. Засега шансовете за спасение остават много илюзорни, защото безопасният бряг е на цели 11 точки, но един успех в неделя следобед би могъл да повиши надеждите, а също така и шансовете за спасение.

Домакините ще бъдат освен без своя лидер Калао и без контузените Гонзалес, Д'Агостино и Болцони. Санино ще изведе с капитанската лента „зебрите", Богдани и Дестро ще си сътрудничат в атака. Вероятно схемата на игра ще бъде както в мача с Чезена 4-4-2, като другата промяна може да е смяната на Пеголо с Бъркич.

Луди и Марианини са контузени от гостите. Вероятно Тесер ще заложи на трима човека в отбрана и ще премести Морганела и Жемити в халфовата линия. Карачиоло отново е на разположение, но по-вероятно е треньорът да запази дуото Йеда - Маскара. Не е изключена и евентуалната поява на Моримото, но това ще е изцяло лично решение на наставника на пиемонтци.

Натискът върху Сиена е много по-голям отколкото от своя противник, който почти няма шансове за оцеляване. Вероятно гостите ще изградят здрава защита и ще разчитат на контраатакуващи действия, Но Сиена спечели 75 % от точките си у дома, ето защо най-логично е да очакваме домакинска победа.

Коефициенти от bet365:
Сиена - 1.61
Равен - 3.60
Новара - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Сиена - 1.60
Равен - 3.50
Новара - 6.25

Прогноза за: Сиена - Новара 2:0

 

 

Лече - Палермо

Миналата седмица Милан прекъсна серията на Лече от пет поредни мача без загуба, но „вълците" показаха много положителни знаци в този мач, освен това Косми даде почивка на някои ключови играчи с цел запазване на техните сили за следващите решителни двубои на неговия отбор. В момента тимът от Апулия се намира на 18-то място на 6 точки от спасителния бряг и предвид играта, която демонстрира е с напълно реалистични шансове да запази елитния си статут.

Палермо загуби три поредни мача, включително и домакинствата си на Милан и Рома, но засега сицилианци остават много далече от зоната на неудачниците, така че в отбора воден от Мути всичко би трябвало да е спокойно. Разбира се, пред специалиста стои задачата да подобри представянето на тима като гост, но точно срещу Лече това ще бъде много трудно.

За домакините няма да могат да играят контузените Жулио Серджо, Морис Карозиери и Карлос Гросмюлер. Ди Микеле е на разположение и би трябвало да е появи на терена от първия съдийски сигнал. Куадрадо се завърна от контузия, но вероятно ще започне от пейката, което означава, че Бласи ще започне на десния фланг. Схема на игра 3-5-2 с Муриел в атака и Божинов на пейката.

Гостите пристигат с куп проблеми - Силвестре и Башинович са контузени, а Миколи, Писано и Барето наказани, така че Ернандес, Акуа и Акуирегарай трябва да заемат техните места. Муньос може да започне като десен бек. Бертоло и Дела Роса са в конкуренция за място в халфовата линия. Схема на игра 4-3-1-2 с Будан начело на атаката.

Вероятно Лече от самото начало ще притисни своя съперник с обичайната си агресивност, опитвайки се да вземе ранна преднина. Гостите трябва много да внимават с фланговете, откъде ще идват главните опасности от домакините. Очакванията са за интензивен футбол, с много шансове за отбелязване на гол и голяма вероятност домакините да победят.

Коефициенти от bet365:
Лече- 1.95
Равен - 3.40
Палермо - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лече- 2.00
Равен - 3.30
Палермо - 3.60

Прогноза за: Лече - Палермо 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
113