Фиорентина ще спре Ювентус по пътя към Скудетото


Н. Гавазов

Фиорентина ще спре Ювентус по пътя към Скудетото

Фиорентина - Ювентус
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 17.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Фиорентина спечели само шест точки в последните си шест мача и въпреки седем-точковата разлика от опасната зона, по всичко изглежда, че безопасността на „виолетовите" не е гарантирана. В миналия кръг „Ла Виола" гостува на Катания, където загуби с минималното 0:1, но хората на Делио Роси не убедиха специалистите, че действително желаят да играят в елита и догодина.

В Ювентус се завърнаха някои от защитниците, така че сега Конте ще има повече възможности да използва по-сложни атакуващи стратегии. Неприятното е, че „Старата дама" е без победа в последните си четири мача, което доведе до увеличаване на дистанцията с Милан и ако днес „бианконерите" не победят, а „росонерите" запишат успех, мечтата за спечелване на Скудетото ще стане все по-нереална.

Домакините ще бъдат без контузените Кролдруп и Стеван Йоветич, но за сметка на това в строя се завърна Настасич, което може да даде възможност на Делио Роси да даде малко почивка на Гамберини. Отсъствието на черногорския национал пък означава, че Вардас и Черчи ще подкрепят отново Амаури. Бехрами се завърна от изтърпяване на наказание и вероятно Оливейра ще освободи своята позиция.

За гостите единствено Андреа Барцали е недостъпен заради контузията си и Конте може да го замени с Бонучи, което означава, че Киелини ще се придвижи към левия край на отбраната. В тази част на терена вариантите са няколко включително Джорджо да играе в центъра на защитата, Де Чели като ляв бек и Бонучи на пейката. Очевидно е, че Видал ще заеме място в халфовата линия, след като срещу Дженоа игра като централен бранител.

- Ювентус е не победен в последните си 28 мача в Серия А.
- Ювентус отбеляза под 2,5 гола в последните си 13 мача в Серия А.
- Ювентус е не победен в последните си 10 гостувания на Фиорентина във всички състезания.
- Фиорентина вкара поне 2 гола в 5 от последните си 7 мача в Серия А.

 

И двата отбора не могат да си позволят да загубят точки и тъй като този мач е дерби, феновете на „Ла Виола" ще настояват да бъдат осуетени плановете за титла на Ювентус. „Старата дама" е много организирана като отбор и с играчите, които има в състава си може да направи разликата в този мач, но никога не бива да подценява желанието на Амаури за отмъщение срещу бившия си клуб. Очакванията са за балансирана игра през първото полувреме, с малко по-бавно темпо и честа смяна на тактическите постройки с цел да бъде излъган противника. През втората част очаквам по-интензивна и динамична игра и имайки предвид, че това е двубой, който ще бъде спечелен от решенията на треньорите, аз бих казал, че играта с един знак е твърде рисковано мероприятие. Нямам смелостта да заложа на домакините и поради това ще взема соломоновско решение - „Х".

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

21 февруари Болоня - Фиорентина 2:0 (Серия А)
26 февруари Лацио - Фиорентина 1:0 (Серия А)
04 март Фиорентина - Чезена 2:0 (Серия А)
07 март Парма - Фиорентина 2:2 (Серия А)
11 март Катаня - Фиорентина 1:0 (Серия А)

Ювентус:

18 февруари Ювентус - Катаня 3:1 (Серия А)
25 февруари Милан - Ювентус 1:1 (Серия А)
03 март Ювентус - Киево 1:1 (Серия А)
07 март Болоня - Ювентус 1:1 (Серия А)
11 март Дженоа - Ювентус 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Ювентус

151 срещи
31 победи за Фиорентина
51 равенства
69 победи за Ювентус
Голова Разлика: 252:164 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 4.00
Равен - 3.20
Ювентус - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 4.00
Равен - 3.25
Ювентус - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
295