Лацио - Болоня: Умората ще стане фактор за интересен мач и изненадващ резултат


Н. Гавазов

Лацио - Болоня: Умората ще стане фактор за интересен мач и изненадващ резултат

Лацио - Болоня
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 11.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Гуида

Въпреки много контузени играчи, скандалът около опита за напускане на старши-треньора на отбора Еди Рея и натискът от медиите, Лацио успя да спечели дербито с Рома миналата седмица и по този начин „орлите" отговориха на своите критици, а наставникът на тима получи бръз отговор от своите футболисти относно задачите през сезона. Емоционалният успех на „Олимпико" също така изкачи отбора на третото място и увеличи шансовете на Лацио да се пребори за участие в Шампионска лига догодина.

Болоня имаше шанса да играе последните си четири мача у дома. „Рособлу" спечелиха два, загубиха един и завършиха наравно с Ювентус, което е потвърждение за добрата форма на възпитаниците на Стефано Пиоли. Болоня след 26 изиграни кръга заема 13-то място и има в актива си 32 точки, което засега оставя отбора далече не само от опасната зона, но и от това да бъде замесен в борбата за оцеляване.

Кадровите проблеми за Еди Рея продължават с пълна сила. Извън строя се намират контузените Кана, Лулич, Конко, Броки, Заури, Станкевчиус и Раду, както и наказаните Скалони и Биава. Под съмнение за днешния двубой е Томазо Роки. Проблемите ще принудят наставника да използва Гонзалес на десния край на защитата. Маури и Кандрева вероятно ще подкрепят Хернанес и Клозе, а друго решение може да бъде включването на Козак. Алфаро чака своя шанс да започне мач. Схема на игра 4-2-3-1.

Гостите пристигат без наказания Диего Перес. Симоне Лория и Арчименде Морео в последния момент бяха включени в групата за мача, но вероятността да играят е много малка. Вероятно Тайдер ще замести Перес и това ще бъде първата изява на французина в средата на терена. Пулцети, Креспо и Гарикс са в битка за десния фланг на халфовата линия. Антонсон се завърна в строя и ще може да започне мача от първия съдийски сигнал.

- Болоня отбеляза под 2,5 гола в 9 от последните си 11 мача в Серия А.
- Лацио спечели последните си 4 домакински мача в Серия А.
- Лацио запази суха вратата си в 5 от последните си 7 мача в Серия А.
- Лацио е н епобеден в последните си 9 домакински мача срещу Болоня.
- Болоня е без загуба в 9 от последните си 10 мача в Серия А.

Лацио ще се опита да удари първи и да вземе ранна преднина, с което да успокои нещата на терена, а през второто полувреме да играе по-спокойно и да избягва контраатаките на Болоня. Гостите вероятно ще се концентрират върху здравината на защитата си, чакайки възможност да постигнат добър резултат. Мачът би трябвало да стане по-интересен през второто полувреме, когато треньорите извършат някои смени, а умората стане фактор за допускане на повече грешки. На пръв поглед победата за домакините е в „кърпа вързана", но от друга страна, срещата е идеална възможност за любителите на изненадите да изпробват своя късмет, а и коефицентите на bet365 и Offsidebet  за "X" просто съблазняват. Лично аз смятам да направя точно това - да се изкуша и да потърся изненадата в мача.


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

16 февруари Лацио - Атлетико Мадрид 1:3 (Лига Европа)
19 февруари Палермо - Лацио 5:1 (Серия А)
23 февруари Атлетико Мадрид - Лацио 1:0 (Лига Европа)
26 февруари Лацио - Фиорентина 1:0 (Серия А)
04 март Рома - Лацио 1:2 (Серия А)

Болоня:

17 февруари Интер - Болоня 0:3 (Серия А)
21 февруари Болоня - Фиорентина 2:0 (Серия А)
26 февруари Болоня - Удинезе 1:3 (Серия А)
04 март Болоня - Новара 1:0 (Серия А)
07 март Болоня - Ювентус 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Болоня

119 срещи
45 победи за Лацио
30 равенства
44 победи за Болоня
Голова Разлика: 172:165 за Болоня


Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.66
Равен - 3.50
Болоня - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.65
Равен - 3.35
Болоня - 5.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191