Наполи - Каляри: Домакините ще постигнат комфортна победа


Н. Гавазов

Наполи - Каляри: Домакините ще постигнат комфортна победа

Наполи - Каляри
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 09.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Кристиан Бриги

Наполи ще търси своята пета поредна победа в Серия А, когато посрещне Каляри тази вечер в двубой от 27-я кръг на шампионата. Ако неаполитанците успеят да вземат трите точки срещу своя съперник, те ще имат шанса да постигнат своята втора най-дълга победна серия и да навлязат с добър морален дух в решаващата част от сезона, когато в следващите 30 дни предстоят двубои с Удинезе и Ювентус и реванш от осминафиналите на Шампионската лига с Челси. Хората на Мадзари се намират на пето място на пет точки от третия Лацио и имат големи шансове да се преборят за участие в следващото издание на най-престижния европейски клубен турнир.

Каляри ще пътува до Полуострова след серия от добри резултати, включващи победи над Рома и Палермо и равенства при гостуванията на Удинезе и Новара, но в последните си два мача сардинци претърпяха поражения, които смъкнаха тима воден от Двидие Балардини на 15-то място на шест точки от опасната зона - положение, което не може да не безпокои феновете и ръководството на клуба.

От домакините няма да играят контузените Грава, Бритос и Донадел, както и наказания за един мач Джемаил. Вероятно Мадзари ще извърши отново някои ротации в състава и ще остави на пейката Кавани, Маджо и Варгас, което означава, че Пандев и Лавеци ще водят атаката, а Зунига ще играе като дясно крило.

Гостите са без контузените Пиниля, Кабир, Сампайо и Ериксон, под въпрос е участието на Ибарбо. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Рибейро начело на атаката, докато Нене и Ларивей ще спорят за другото място в нападението на гостите. Найнголан и Десена ще започнат по крилата, а Астори се завръща в центъра на отбраната.

Наполи едва ли ще измени на своя стил на игра с дълги подавания към нападателите и агресивни действия в средата на терена. Любопитно ще бъде да видим, ако Маджо не започне мача, откъде ще преминават атаките на домакините. Каляри вероятно ще се опита да играе по ширината на терена, с чести опити да бъде открадната топката на противника. „Партенопеите" загубиха много точки през сезона в мачове, които би трябвало да спечелят, но отборът навлиза в решаваща част от сезона и ако хората на Мадзари искат и догодина да играят в Шампионска лига, не трябва да допускат грешки и подценяват своя противник. Това най-вероятно е осъзнато от домакините и логиката сочи, че Наполи би трябвало да няма проблеми срещи Каляри и да постигне комфортна победа срещу сардинците.

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

13 февруари Наполи - Киево 2:0 (Серия А)
17 февруари Фиорентина - Наполи 0:3 (Серия А)
21 февруари Наполи - Челси 3:1 (Шампионска лига)
26 февруари Наполи - Интер 1:0 (Серия А)
04 март Парма - Наполи 1:2 (Серия А)

Каляри:

05 февруари Новара - Каляри 0:0 (Серия А)
11 февруари Каляри - Палермо 2:1 (Серия А)
19 февруари Удинезе - Каляри 0:0 (Серия А)
26 февруари Каляри - Лече 1:2 (Серия А)
04 март Сиена - Каляри 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Каляри

53 срещи
18 победи за Наполи
22 равенства
13 победи за Каляри
Голова Разлика: 52:41 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.53
Равен - 3.75
Каляри - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.60
Равен - 3.50
Каляри - 6.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
121