Интер доиграва сезона с треньор на младежкия отбор?


Н. Гавазов

Интер доиграва сезона с треньор на младежкия отбор?

Бъдещето на Клаудио Раниери се намира под въпрос, съобщава La Gazzetta dello Sport. Президентът на „нерадузрите" Масимо Морати вчера не успя да присъства на „Джузепе Меаца" заради ангажименти зад граница, но според изданието, собственикът на клуба в най-скоро време ще се срещне с директорите в клуба, с които ще бъдат перспективите пред отбора и Клаудио Раниери.

Източници от клуба съобщават, че президентът няма намерение да предприема каквито и да е резки промени, но ако бъде уволнен наставникът на тима, вероятно треньорският пост ще бъде поет от Андреа Страмачиони, който в момента отговаря за младежите на Интер и днес е бил предупреден, че има вероятност да оглави първия отбор.

В структурите на „нерадзурите" Страмачиони попадна през миналото лято, оставяйки младежкия тим на Рома, за да поеме аналогичния в „черно-сините". Към момента отборът воден от Андреа заема първо място в шампионата на Италия, а основните игрови схеми, към които се придържа 36-годишният специалист са 4-1-4-1 и 4-5-1.

 

  Сподели
92