Рея: Лацио се намира на правилния път


Н. Гавазов

Рея: Лацио се намира на правилния път

Старши-треньорът на Лацио Еди Рея коментира вчерашната победа на неговия отбор над Рома в рамките на 26-я кръг на Серия А. Както е известно, „орлите" се наложиха с 2:1 над своя градски съперник и благодарение на успеха си се изкачиха на трето място в таблицата за класиране. Снощният двубой на „Олимпико" е забележителен и с това, че за първи път от 15 години Лацио побеждава Рома два пъти в рамките на един сезон. Интересното е, че само преди десет дни Рея искаше да напусне отбора по собствена инициатива.

„Ние обсъдихме ситуацията с ръководителите на клуба и постигнахме разбирателство. Ясно е, че не всеки треньор подава оставка, когато неговият отбор заема трето място. Но след разгрома от Палермо аз бях много развълнуван. Искам да подобрим играта, резултатите и класирането си в сравнение с миналогодишния си сезон. Смятам, че се намираме на правилния път и отборът се намира в добро състояние. Надявам се, че запази, нашата концентрация, отчитайки факта, че повече не играем в евротурнирите", заяви Рея за Sky Italia.

„Подготвихме се добре за мача, запазвайки правилния баланс, когато Рома остана с десет човека. Имахме четири или пет голови възможности, а минималното преимущество ни позволи да се чувстваме уверено", каза още наставникът на Лацио.

Рея коментира и червения картон на Стекеленбург, който вратарят получи за нарушение в наказателното поле.

„Смятам, че трябва да бъде променено правилото за червени картони на вратарите. Това е много сурово наказание. Стекеленбург не заслужаваше да бъде изгонен. В подобни ситуации е достатъчно нещата да се ограничат с предупреждение и дузпа", завърши Рея.

 

  Сподели
134