Парма - Наполи: Гостите са по-близо до победата


Н. Гавазов

Парма - Наполи: Гостите са по-близо до победата

Парма - Наполи
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 04.03.2012г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Валери


Парма попадна в много труден график, изигравайки пет мача като гост в последните си седем двубоя от Серия А. „Дуковете" успяха да оцелеят, спечелвайки десет точки, а миналата седмица в Генуа дори бяха близо до победата, но така и не успяха да запазят предимството си от два гола. След тази тежка серия хората на Донадони се смъкнаха на 14-то място в класирането на пет точки от опасната зона, но на Парма предстоят няколко домакински мача, от чиито резултати в тях зависи завръщането на „дуковете" в средата на таблицата.

Наполи преживява истински ренесанс, записвайки три поредни победи, включително над Интер и при гостуване на Фиорентина. Като добавим успехът срещу Челси в Шампионската лига с 3:1, „партенопеите" действително се намират в добро състояние на духа и блестяща форма, благодарение на което се изкачиха на петото място в класирането на пет точки от зоната, даваща право на участие в най-престижния европейски турнир догодина.

За домакините няма да играят контузените Алесандро Лукарели и Франческо Валиани. Масимо Гоби и Серджо Флокари все още са под съмнение за мача и медицинските изследвания тази вечер ще покажат дали двамата са готови за сблъсъка. Ако Флокари липсва, със сигурност Окака ще получи своя шанс, но съществува и друг вариант, при който Биабияни и Джовинко да играят заедно. Джонатан може да играе на десния фланг, а завърналият се Палето ще започне от пейката, което означава, че Ферарио ще започне отново вместо Лукарели.

От Наполи единствено няма да играе наказания Салваторе Ароника, който ще бъде заместен от Бритос. Хамшик пропусна мача срещу Интер, но вероятно словакът ще се завърне на мястото си. Относно останалите позиции в състава, изобщо не е ясно на кого ще заложи Валтер Мадзари - известно е, че наставникът на „партенопеите" обича да върти играчите преди и след срещите от Шампионската лига - такава сега не предстои, но само след пет дни е мачът срещу Каляри и не е изключено да видим срещу Парма някои нови имена.

Вероятно Донадони ще използва трима човека в защита и петима в средата на терена с цел да не позволи на противника да отнема топката и да организира бързи пробиви. Определено Наполи ще се опита да спечели този мач като стилът на игра на гостите ще бъде чрез дълги топки към нападателите да се създават опасни положения за гол. Ако гостите приемат играта в собствената си половина може да станем свидетели и на прословутите контраатаки на Наполи, но това се знае и от домакините, които ще внимават. Очаква ни двубой изпълнен с тактическо надиграване и много борба в средата на терена. Изходът от подобни мачове може да бъде всякакъв, но имайки в предвид по-класните изпълнители в състава на Наполи, именно гостите са по-близо до победата.


Последни 5 изиграни срещи:

Парма:

28 януари Катаня - Парма 1:1 (Серия А)
05 февруари Киево - Парма 1:2 (Серия А)
15 февруари Парма - Ювентус 0:0 (Серия А)
19 февруари Рома - Парма 1:0 (Серия А)
25 февруари Дженоа - Парма 2:2 (Серия А)

Наполи:

09 февруари Сиена - Наполи 2:1 (Купа на Италия)
13 февруари Наполи - Киево 2:0 (Серия А)
17 февруари Фиорентина - Наполи 0:3 (Серия А)
21 февруари Наполи - Челси 3:1 (Шампионска лига)
26 февруари Наполи - Интер 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Парма - Наполи

27 срещи
11 победи за Парма
6 равенства
10 победи за Наполи
Голова Разлика: 42:35 за Парма


Коефициенти от bet365:
Парма - 3.60
Равен - 3.20
Наполи - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 3.60
Равен - 3.10
Наполи - 2.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
113