Ювентус - Киево: Труден тест за домакините


Н. Гавазов

Ювентус - Киево: Труден тест за домакините

Ювентус - Киево
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 03.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Джервасони


Ювентус се върна от Милано с една спечелена точка и грамада от скандали, които се случиха на „Сан Сиро". Джорджо Киелини едва не получи удар по врата от Масимо Амброзини, Джанлуиджи Буфон се наложи да обяснява, че съвестта му е чиста при отменения гол на Мунтари и след мача попадна в задочна словесна престрелка с президента на УЕФА Мишел Платини, а Антонио Конте пряко в телевизионния ефир за малко не премери юмруци с легендата на Милан Звонимир Бобан. Изхабявайки огромно количество нерви и физически сили, торинци запазиха ценна нула в графата поражения и продължават да заемат второто място след своя конкурент, но „бианконерите" имат да изиграят мач в повече от миланци, а разликата между двата гранда е само точка.

Киево пристига в Торино като десети в класирането на Серия А и твърде далече от опасната зона, което прави „летящите магарета" много спокойни и необременени от някакви върховни цели. Едва ли обаче летаргията е налегнала играчите от Верона и това беше потвърдено днес от техния наставник Доменико Ди Карло, който в прав текст заяви, че възнамерява да създаде проблеми на своя именит противник. Киево спечели последните си два мача в шампионата и играе много силно у дома си, но „магаренцата" са известни с това, че са много корав съперник и трудно позволяват на съперниците си да доминират в мачовете си срещу тях.

За домакините отпадат наказаните Артуро Видал и Симоне Пепе, а Лука Мороне е под съмнение. Антонио Конте може да даде на Лихщайнер и Бонучи почивка, преминавайки към вариант с четирима в защита с Касерас и Де Чели в стартовия състав. Ако наставникът реши все пак да използва изпитаната схема с трима защитника, тогава Касерас ще бъде централният защитник, а Паоло ще отиде в халфовата линия. Всичко това ще бъде лично решение на треньора и ние няма как да знаем за него, но по-вероятно е тактическата постройка да бъде 4-3-3 с Матри вместо Борини в атака и Джиачерини вместо наказания Видал.

Гостите са без контузените Сантяго Мореро и Никола Гулан, както и без наказания Серджо Пелисиер, така че Ди Карло ще трябва да се оправя без своя капитан и лидер на отбора. Палучи вероятно ще бъде самотен нападател при схема на игра 4-3-2-1, като Тереау зад него, а другото решение на наставника ще бъде между Москардели и Крузадо. Драме и Йокич са в конкуренция да играят като ляв бек.

- Ювентус е непобеден в последните 25 мача на Серия А.
- Ювентус вкара поне 2 гола в 14 от последните си 17 домакински мача в Серия А.
- Ювентус отбеляза под 2,5 гола в 10 от последните си 1 мача в Серия А.
- Киево и Ювентус не се победиха в последните три мача помежду си.
- Киево и Ювентус си отбелязаха под 2,5 гола в 8 от последните 10 мача между двата тима.
- Киево отбеляза под 2,5 гола в последните си 3 мача от Серия А.

Ювентус ще играе търпеливо, защото Конте добре знае, че Киево е много добър в убиване на темпото срещу по-големите клубове и контраатакуване, когато „магаренцата" отнемат топката. По-слабата страна на гостите са фланговете и вероятно „бианконерите" точно оттам ще се опитат да преодолеят отбраната на противника си. Слабостите на „Старата дама" са свързани със защита при удари и ситуации от далечни разстояния, но предимствата на домакините компенсират това. Труден ще бъде днешният тест за торинци, но вероятността Ювентус да създаде много положения за гол не е малка, което прави хората на Конте фаворити за спечелване на мача. Тази вероятност ще стане още по-голяма, ако „бианконерите" получат допълнителен импулс от загубата на точки на техния конкурент в Сицилия.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

05 февруари Ювентус - Сиена 0:0 (Серия А)
08 февруари Милан - Ювентус 1:2 (Купа на Италия)
15 февруари Парма - Ювентус 0:0 (Серия А)
18 февруари Ювентус - Катаня 3:1 (Серия А)
25 февруари Милан - Ювентус 1:1 (Серия А)

Киево:

02 февруари Новара - Киево 1:2 (Серия А)
05 февруари Киево - Парма 1:2 (Серия А)
13 февруари Наполи - Киево 2:0 (Серия А)
19 февруари Дженоа - Киево 0:1 (Серия А)
26 февруари Киево - Чезена 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Киево

17 срещи
11 победи за Ювентус
5 равенства
1 победа за Киево
Голова Разлика: 32:16 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.28
Равен - 5.25
Киево - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.28
Равен - 4.75
Киево - 12.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128