Палермо - Милан: Двубой с много въпросителни


Н. Гавазов

Палермо - Милан: Двубой с много въпросителни

Палермо - Милан
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 03.03.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Орсато

Палермо посреща Милан в един от най-интересните и вълнуващи двубои на 26-я кръг на Серия А. Преди два кръга сицилианци вкараха във вратата на Лацио пет гола, но в следващият игрови ден хората на Бартоло Мути сами се оказаха в ролята на боксова круша, позволявайки на Сиена да издевателства над тях. Неуспехът в Тоскана не е изненадващ за „росанеро", които се представят по-добре у дома си, отколкото при своите гостувания и ако трябва да бъдем по-точни, Палермо е вторият най-силен домакин в Серия А след Удинезе и най-слабият гост в елита.

Милан спечели пет от последните си шест гостувания и опитите на „росонерите" да не позволят на Ювентус да заеме първото място засега успяват. Алегри вече очаква завръщането на някои от опитните полузащитници, но обнадеждаващото е, че новата халфова линия на шампионите се справи блестящо в мачовете срещу Чезена и Ювентус, въпреки и не с толкова голям нюх, както обичайно сме свикнали да я виждаме.

Матиас Силвестре и Армин Бачинович са контузени за Палермо, а Федерико Балцарети е наказан за един мач. Под съмнение е участието на Абел Хернандес, които лекува травма на глезена. Вероятно Милиячо ще играе в центъра на отбраната, с Мантовани на левия край на защитата. Миланович ще бъде единственият защитник на пейката на Мути и не е изключено сърбинът да направи своя дебют в Палермо. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Будан и Миколи начело на атаката и Личич зад тях, при положение, че Хернандес не се възстанови.

За Милан със сигурност отпадат контузените Алешандре Пато, Алберто Акуилани, Антонио Касано, Александър Меркел, Кларънс Зеедорф и Родни Щрасер. Под съмнение са Макси Лопес, Кевин-Принс Боатенг, Алесандро Неста и Дженаро Гатузо - всичките те тренират, но дали ще бъдат включени в групата и доколко ще бъдат способни да помогнат на своите - това се знае от лекарите и треньора. Добрата новина е завръщането на Ибрахимович, което означава, че шведът заедно с Робиньо ще водят атаката на „росонерите".

- Палермо спечели едновременно първите полувремена и целият мач в 9 от последните си 11 мача в Серия А.
- Палермо победи в 10 от последните си 12 домакински мача.
- Палермо спечели последните си 5 мача срещу Милан във всички турнири.
- Палермо вкара поне 2 гола в 10 от последните си 12 домакински мача в Серия А.
- Милан е непобеден в 18 от последните си 20 мача в Серия А.
- Милан вкара поне 2 гола в 7 последните си 8 гостувания.

Очакванията са през първото полувреме да станем свидетели на една по-спокойна игра, в която двата тима да преценят силите си. През втората част вероятно хората на Алегри ще натиснат съперника си, а в същото време Мути може да насърчи своите играчи да приемат играта в половината си и да контраатакуват. Ибрахимович със сигурност ще иска да отбележи завръщането си с гол и не е изключено да видим някои добри ходове от шведа.

Как би могъл да завърши този двубой? Отговорът е труден и в него е замесена статистиката, класата на отборите и предстоящото пътуване на Милан в Лондон. Тук не бива да пропускаме и една особеност на италианския футбол, където обикновено ощетените отбори в предишния кръг се компенсират леко в следващия. Милан пострада в мача си с Ювентус, но същото важи и за Палермо в Тоскана, когато във втората минута сицилианци останаха с човек по-малко. Всичко казано по-горе означава, че двубоят в събота вечер на „Бербера" би могъл да завърши при всякакъв резултат и нищо не трябва да ни изненадва в мача. Това е и моят съвет - ако имаме възможност, най-разумно е да използваме всички знаци в нашите прогнози. Лично аз ще предпочета да рискувам и ще заложа на гостите, които с по-големи кадрови проблеми победиха най-добрия домакин в Серия А. Отново преди мача с Арсенал.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

01 февруари Интер - Палермо 4:4 (Серия А)
05 февруари Палермо - Аталанта 2:1 (Серия А)
11 февруари Каляри - Палермо 2:1 (Серия А)
19 февруари Палермо - Лацио 5:1 (Серия А)
26 февруари Сиена - Палермо 4:1 (Серия А)

Милан:

08 февруари Милан - Ювентус 1:2 (Купа на Италия)
11 февруари Удинезе - Милан 1:2 (Серия А)
15 февруари Милан - Арсенал 4:0 (Шампионска лига)
19 февруари Чезена - Милан 1:3 (Серия А)
25 февруари Милан - Ювентус 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Палермо - Милан

55 срещи
13 победи за Палермо
10 равенства
32 победи за Милан
Голова Разлика: 92:44 за Милан


Коефициенти от bet365:
Палермо - 4.75
Равен - 3.60
Милан - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 4.75
Равен - 3.50
Милан - 1.72

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179