Платини: Буфон прекрачи границата


Н. Гавазов

Платини: Буфон прекрачи границата

Президентът на УЕФА Мишел Платини се намеси в продължаващата полемика след мача Милан - Ювентус. Както е известно, двата италиански гранда, които се намират в конкуренция за Скудетото се срещнаха  в истинска битка в събота на „Сан Сиро", която за съжаление бе засенчена от грубите съдийски грешки и по-специално от ситуацията, в която при 1:0 за домакините, главният съдия в двубоя не призна редовен гол на Мунтари.

Това предизвика яростни полемики, а допълнително масло в огъня наля изявлението на Буфон, в което вратарят призна, че дори да е знаел, че топката е преминала голлинията, той не би признал този факт пред рефера.

Малко след изявлението на стража на „бианконерите", срещу капитана на националния отбор на Италия се надигна вълна от недоволство и това принуди националния селекционер Чезаре Прандели да защити своя вратар.

Въпреки това, бившата легенда на Ювентус и президент на УЕФА Мишел Платини, заяви, че Буфон постъпва неразумно с изказването си.

„Буфон отиде твърде далече с изявленията си и аз мисля, че между Торино и Милан не трябва да има война. Ако съдията го беше попитал и той кажеше „не", бих казал, че той е лъжец. Ако аз навремето бях вкарал гол с ръка и съдията ме беше попитал, щях да си призная. Защо Марадона не го направи? Никой не го попита", цитира Eurosport думите на Платини.

 

  Сподели
90