Раниери: Няма да подавам оставка


Н. Гавазов

Раниери: Няма да подавам оставка

Старши треньорът на Интер Клаудио Раниери след снощният мач с Наполи от 25-я кръг на Серия А заяви, че съперникът е бил подпомогнат от победата си над Челси в Шампионската лига. Както е известно, благодарение на попадението на Лавеци в 59-те минута „партенопеите" се наложиха с 1:0 над своя съперник, а тази загуба поставя под огромна опасност европейските амбиции на „нерадзурите".

„Не виждам причина да си подавам оставката. Ако аз бях президент на клуба, щях да кажа, че в сегашната ситуация вината не е в треньора. Да, губим, а февруари се оказа наистина много черен. Но в отбора има желание и решителност да поправи положението", сподели Раниери за Sky Italia.

"Във вчерашния мач на Наполи помогна импулсът от победата над Челси. Знаехме, че ще ни атакуват много и се опитахме да играем отбранително. Не успяхме напълно да ги удържим, но като цяло момчетата действаха добре. Пацини иаше прекрасна възможност, която не реализира. А като цяло провалихме един седем минутен отрязък след пропуснатия гол. От кризата ще излизаме крачка след крачка. Най-напред трябва да преодолеем без головата си серия, а след това да започнем да побеждаваме", каза още Раниери.

 

  Сподели
128