Аталанта се изгаври с Рома, резултати от Серия А (видео)


В. Мухарски

Аталанта се изгаври с Рома, резултати от Серия А (видео)

Аталанта взе важна победа, която ще помогне на отбора в борбата за оцеляване в италианската Серия „А". В среща от 25-ия кръг, тимът от Бергамо разгроми с 4:1 не кой да е, а мечтаещият за място в зона Европа - Рома. В герой за Аталанта днес се превърна централният нападател Херман Денис, който се отличи с хеттрик.

Домакините започнаха отлично срещата и откриха резултата още в 9-ата минута, когато се разписа Гуидо Марилунго. В 19-ата минута резултатът стана 2:0, а автор на второто попадение бе Херман Денис. Домакините изпуснаха още куп положения и само отличната намеса на Стекеленбург спаси столичани от трети гол до почивката.

В 36-ата минута Рома върна един гол с първия си точен удар в мача. Точен за „вълците" бе Фабио Борини. Веднага след почивката Денис направи резултата 3:1, а  в 54-ата минута Освалдо от състава на гостите получи директен червен картон, като по този начин интригата изчезна.

до края на срещата домакините успяха да вкарат дори четвърти гол, автор на който отново бе Денис, а Рома завърши срещата с 9 души, след като червен картон получи и Марко Касети.

Резултати от Серия А:

Сиена - Палермо 4:1 
Киево - Чезена 1:0 
Каляри - Лече 1:2 
Катаня - Новара 3:1 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
93