Берлускони: Резултатът срещу Ювентус беше фалшифициран


Н. Гавазов

Берлускони: Резултатът срещу Ювентус беше фалшифициран

Благодетелят на Милан Силвио Берлускони обвини футболните чиновници в Италия, а също и реферите по време на снощния мач между шампионите и Ювентус, заявявайки, че всички те са прегорели и са оказали съществено влияние върху това „бианконерите" да не загубят срещата. Бившият италиански премиер беше на трибуните по време на равенството 1:1 между двата гранда като двубоят ще бъде запомнен с груби съдийски грешки от страна на съдиите.

„Нашата мисия е да бъдем по-силни от завистта, нещастието и справедливостта", цитира Sky Italia думите на Берлускони.

„Не сме съгласни да бъде забранено на Златан Ибрахимович да играе в три мача. Така ни ограбиха точно срещу Юве. Ибра не е толкова виновен, че да бъде наказан за толкова много време, освен това длъжностните лица трябваше да вземат под внимание факта, че в този двубой се срещат двамата лидери от шампионата. Най-уместно щеше да бъде, ако всеки отбор излезе с най-добрите си играчи", продължава босът.

„Що се отнася до гола, аз съм повече разочарован, отколкото ядосан. Резултатът беше фалшифициран от този инцидент. Ако бяхме повели с 2:0 нещата щяха да бъдат други и ситуацията щеше да е различна. Поддаде ли се рефера на коментарите на Конте през седмицата? Да, аз мисля, че това е така. Във всеки случай това е грешка и не искам да си мисля, че има заговор срещу Милан. Вярвам, че може да спечелим Скудетото, защото сме по-силни от всяка завист и несправедливост. Милан заслужаваше да победи, защото голът се видя без да има нужда от доказателства, снимки и видео. Но това потвърждава още един път, че технологиите във футбола трябва да бъдат въведени", завършва Берлускони.

 

  Сподели
90