Лацио - Фиорентина: Ще спечели отборът, който допусне по-малко грешки в защита


Н. Гавазов

Лацио - Фиорентина: Ще спечели отборът, който допусне по-малко грешки в защита

Лацио - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 26.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Кристиан Бриги

Лацио посреща Фиорентина в среща от 25-я кръг на Серия А. След като европейската мисия на „орлите" приключи, сега столичани спокойно могат да се съсредоточат върху вътрешния шампионат, където заемат четвъртото място и са с равен брой точки с третия Удинезе. Дали обаче Лацио е готов да посрещне предизвикателството в Серия А след като хаосът около Еди Рея продължава и днес в италианската преса се появиха поредните спекулации, които свързват Ди Канио с треньорския пост на „Олимпико"? Несигурността идва в най-неудачния момент за тима, когато отбора допусна 14 гола в последните си пет мача във всички турнири.

Фиорентина на този етап не бива да се страхува от попадане в битката за оставане в елита, защото „виолетовите" се намират на 13-то място в класирането с 28 точки- цели седем от опасната зона. Но Фиорентина е един от онези отбори, които биха могли да се възползват от неразположението в редиците на Лацио и да прибавят към своя актив някоя и друга точка. На практика Делио Роси не успя да промени кой знае какво в тима и отбора редува победи със загуби като в последните си два мача претърпя поражения от Наполи и Болоня, допускайки пет гола в собствената си врата.

Домакините са без контузените Лорик Кана, Андре Диас, Томазо Броки и наказания Франческо Матусалем. Това може да принуди Рея да използва в средата на терена Маури, чийто партньор там ще бъде Ледесма. Опциите пред наставника относно избора на защита се повишиха след като Биава се възстанови от контузията си, а Диаките изтърпя наказанието си. За фланговете на ариегарда вероятно ще бъдат предпочетени Скалони и Станкевичиус вместо Конко и Раду.

В лагера на Фиорентина нямаше много контузени и в лазарета се намираха единствено Кродруп и Кхарджа, но за сметка на това Гамберини, Касани и Оливера изтърпяват наказания. Днес стана ясно, че Амаури също отпада за мача, което означава, че на Йоветич ще партнира Ляич. Вероятно Кампорезе трябва да замени Гамберини, а Де Силвестре и Ладзари ще играят вместо Касани и Оливера на десния фланг и в халфовата линия. Паскуал и Варгас са в борба за място в лявата част на терена. Схемата на игра ще бъде 3-5-2, но в хода на мача тя би могла да варира от 4-4-2 до 3-4-3.

- Фиорентина е без победа в 12 от последните си 13 гостувания в Серия А.
- Лацио спечели последните си 3 мача срещу Лацио във всички състезания.
- Лацио вкара поне 2 гола в 5 от последните си 6 домакински мача в Серия А.
- И двата отбора допуснаха най-малко 2 гола в последните си 3 мача в Серия А.

Ако трябва да определим с една дума очакваният характер на мача между Лацио и Фиорентина, това е несигурност. И двата отбора могат да постигнат победата, но и двамата треньори имат достатъчен брой отсъстващи играчи. В крайна сметка, срещата ще спечели този тим, който допусне по-малко грешки в защита и след като в това отношение домакините „водят", би следвало да заложим на „виолетовите". Но Лацио има в състава си нападател, който се нуждае от много по-малко противникови грешки за да вкара гол и в този смисъл смятам, че именно добрата игра на Клозе ще реши сблъсъка в полза на неговия отбор.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

05 февруари Дженоа - Лацио 3:2 (Серия А)
09 февруари Лацио - Чезена 3:2 (Серия А)
16 февруари Лацио - Атлетико Мадрид 1:3 (Лига Европа)
19 февруари Палермо - Лацио 5:1 (Серия А)
23 февруари Атлетико Мадрид - Лацио 1:0 (Лига Европа)

Фиорентина:

22 януари Каляри - Фиорентина 0:0 (Серия А)
29 януари Фиорентина - Сиена 2:1 (Серия А)
05 февруари Фиорентина - Удинезе 3:2 (Серия А)
17 февруари Фиорентина - Наполи 0:3 (Серия А)
21 февруари Болоня - Фиорентина 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Фиорентина

130 срещи
46 победи за Лацио
39 равенства
45 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 175:172 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.10
Равен - 3.25
Фиорентина - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 2.00
Равен - 3.05
Фиорентина - 4.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205