Милан - Ювентус: В решаваща схватка за Скудетото


Н. Гавазов

Милан - Ювентус: В решаваща схватка за Скудетото

Милан - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 25.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

Милан посреща Ювентус в дербито на 25-я кръг на Серия А. „Росонерите" са лидери в класирането, но „бианконерите" имат мач по-малко като и двата отбора твърдят, че двубоят няма да има решаващо значение за титлата, но не е тайна, че победителят в този сблъсък ще направи огромна крачка към Скудетото.

Фантастичното представяне на Милан срещу Арсенал все още не е напуснало играчите на шампионите, които са пълни с увереност и са с много висок морал. Преди разгрома на „артилеристите" хората на Алегри нанесоха първа домакинска загуба на Удинезе, а през миналия уикенд прегазиха с 3:1 и Чезена на „Дино Мануци".

Ювентус премина през един труден период, в който хората на Антонио Конте се бореха със своята форма и най-вече реализаторски умения. „Бианконерите" записаха две нулеви равенства срещу Сиена и Парма, а победата с 3:1 над Катания миналия уикенд дойде много трудно и не отразява цифрите на светлинното табло. Но ако трябва да бъдем коректни, ще кажем, че в този период беше и последното посещение на Ювентус на „Сан Сиро", което завърши с победа 2:1 на торинци над своя съперник в първа полуфинална среща от Купата на Италия.

Лазаретът на Милан се поизпразни, но все още там се намират Акуилани, Касано, Гатузо, Меркел, Зеедорф, Щрасер, а състоянието на Боатенг и Неста все още не е ясно. В добавка - Златан Ибрахимович изтърпява наказание и няма да бъде в състояние да помогне на своите. Ако Неста утре все пак играе, той ще започне мача преди Мексес, докато Месба и Антонини ще се конкурират за позицията ляв бек. Мунтари направи добър дебют миналата седмица, който включва и гол, което може да бъде достатъчно за да му осигури място в стартовия състав. Другите опции са Амброзини и Емануелсон. Ако тестът на Боатенг се окаже успешен, ганаецът ще започне зад двамата нападатели, което със сигурност ще изпрати Емануелсон в халфовата линия. Вероятно Робиньо и Пато ще водят атаката, докато шансът Ел Шараави да започне е много малък.

Ювентус пристигна в Милано без особени кадрови проблеми, което няма как да не прави щастлив Антонио Конте. Под съмнение за мача е Лука Мароне, но дори полузащитникът да премине успешно тестовете, той едва ли ще започне мача. Бдителни представители на медиите забелязаха, че „бианконерите" проведоха последните две тренировки по начин, който предполага, че схемата на игра, която Конте ще използва е 3-5-2. Единствената дилема пред наставника е левия край на полузащитата, където той трябва да избира между Пепе и Естигарибия. По всичко изглежда, че Вучинич и Куялиарела ще започнат на върха на атаката, а Матри ще бъде трети вариант за Конте.

- Ювентус е непобеден в последните 24 мача в Серия А.
- „Бианконерите" отбелязаха под 2,5 гола в 13 от последните си 15 гостувания в Серия А.
- Ювентус запази суха мрежата си в последните си 4 гостувания в Серия А.
- Милан е непобеден в 20 от последните си 21 мача в Серия А.
- През настоящия сезон единствено Лацио успя да вкара повече от един гол на терена на Милан - това се случи на старта на шампионата.
- Ювентус и Милан са лидери по количеството сухи мрежи в Серия А през този сезон - по 12.
- Това ще бъде мач между най-доброто нападение (Милан - 48 гола) срещу най-добрата отбрана в Серия А (Ювентус - 14 гола).
- - Андреа Пирло и Джорджо Киелини са единствените футболисти в Серия А, на сметката на които има повече от 2 000 докосвания през сезона.

Няма никакво съмнение, че в събота вечер цялата футболна общественост в Италия ще е приковала своето внимание към „Сан Сиро". Ако някой има възможност да използва стимулатор преди срещата, много е вероятно да видим много движение по терена от страна на Ювентус, съчетано с бързи атаки от страна на Милан. Може би Пирло ще диктува събитията в средата на терена, раздавайки убийствени пасове по двата фланга. Но ако Боатенг играе, тогава е възможно плановете на „бианконерите" да се провалят, защото ганаецът освен, че изпълнява задачите на атакуващ полузащитник, той с голям успех разбива атаките на противника и това може да доведе до трудно проникване на гостите в отбраната на Милан.

Ювентус е единственият отбор в топ 5 на първенствата на Европа, който няма загуба, но точно в този мач хората на Конте могат да загубят това призвание. Исторически погледнато, домакините имат леко предимство, но по-важното е, че „росонерите" се намират в страхотно състояние на духа и дори без Ибрахимович могат да нанесат решаващ удар върху своя конкурент. Лично аз смятам, че Милан е по-близо до успеха, отколкото Ювентус, но който и да победи, шоуто в събота вечер на "Сан Сиро" е гарантирано.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

05 февруари Милан - Наполи 0:0 (Серия А)
08 февруари Милан - Ювентус 1:2 (Купа на Италия)
11 февруари Удинезе - Милан 1:2 (Серия А)
15 февруари Милан - Арсенал 4:0 (Шампионска лига)
19 февруари Чезена - Милан 1:3 (Серия А)

Ювентус:

28 януари Ювентус - Удинезе 2:1 (Серия А)
05 февруари Ювентус - Сиена 0:0 (Серия А)
08 февруари Милан - Ювентус 1:2 (Купа на Италия)
15 февруари Парма - Ювентус 0:0 (Серия А)
18 февруари Ювентус - Катаня 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Ювентус

164 срещи
49 победи за Милан
56 равенства
59 победи за Ювентус
Голова Разлика: 238:217 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Милан - 2.20
Равен - 3.25
Ювентус - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 2.20
Равен - 3.15
Ювентус - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144