Палермо - Лацио: Трудни минути за гостите


Н. Гавазов

Палермо - Лацио: Трудни минути за гостите

Палермо - Лацио
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 19.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Де Марко

Палермо посреща Лацио в една от най-интересните срещи на Серия А. Сицилианският тим със своето поведение е постоянно в центъра на вниманието: фигурата на президента Дзампарини, ярките играчи в състава, няколко гръмки трансфера и слухове за още такива, доброто финансово състояние и интереса към клуба от страна на арабски шейхове - всичко това превръща Палермо част от онези отбори, на които италианската преса отделя особено внимание. А от чисто спортно-техническа гледна точка „росанеро" също е забележителен, защото в последните си три домакинства на „Барбера" отборът спечели девет точки, а според спечелените точки в последните си пет мача в Серия А хората на Мути са втори след Ювентус. Засега сицилианският тим остава извън зоната на европейските турнири, но една победа тази вечер ще доближи сицилианци плътно до Интер и Наполи.

Лацио пристигна в Сицилия с багаж от 42 точки, които в момента осигуряват на отбора трето място в класирането. Имат ли сили „орлите" да се включат в шампионската гонка? Трудно е да си го представим, особено на фона на късата скамейка на столичани, но така или иначе повечето експерти възприемат третото място като изненадващо, да не кажем с неодобрение. Ярките игри с Милан, Киево и Чезена силно контрастират със унищожителната загуба от Атлетико Мадрид в първата среща от 1/16-финалите на Лига Европа, въпреки че мачът срещу „морските кончета" показа силата на Лацио.Епидемията от контузии, която се стовари върху столичния тим сега пък трябва да покаже в каква степен резервите са готови да заместят титулярите - нещо, в което не вярва самия Еди Рея: „Трудно се работи, когато всяка седмица се налага да сменяш двама трима играчи".

С изключение на Армин Бачинович, домакините нямат други отсъстващи играчи. Миколи отново е на разположение на Бартоло Мути и заедно с Ернандес ще оформят нападателната двойка, оставяйки Будан на резервната скамейка. Конкуренцията между Личич и Захави за третия човек от тризъбеца е голяма, но очевидно израелският играч ще спечели титулярно място, което означава, че Милиячо ще заеме неговото място в халфовата линия. Схема на игра 4-3-1-2.

Гостите пристигнаха в Сицилия без контузените Кана, Диас, Маури, Броки, Роки, Биава и Алфаро. Към списъка на намиращите се в лазарета ще добавим наказаните Диакит и Конко, които правят кадровото положение в Лацио много тежко. Вероятно Еди Рея няма друг избор освен да постави в центъра на защитата някои от фланговите защитници. С отсъствието на Конко, ще видим съвсем нова отбранителна формация в столична, която не е ясно как ще действа. При схема 4-3-2-1 наставникът на „орлите" ще постави в халфовата линия Гонзалес. Атаката ще се води от Клозе.

Комбинацията от силно представяне на Палермо у дома и липсата на играчи в състава на Лацио правят задачата пред столичани за успешен изход от двубоя твърде прозаична. Единственият проблем пред Мути е как да убеди възпитаниците си да не проявяват излишна самонадеяност, която може да бъде наказана например от едно единствено действие на Клозе. Ако домакините приемат сериозно съперника си, нищо добро не очаква „орлите" на „Барбера".

Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

22 януари Палермо - Дженоа 5:3 (Серия А)
29 януари Палермо - Новара 2:0 (Серия А)
01 февруари Интер - Палермо 4:4 (Серия А)
05 февруари Палермо - Аталанта 2:1 (Серия А)
11 февруари Каляри - Палермо 2:1 (Серия А)

Лацио:

29 януари Киево - Лацио 0:3 (Серия А)
01 февруари Лацио - Милан 2:0 (Серия А)
05 февруари Дженоа - Лацио 3:2 (Серия А)
09 февруари Лацио - Чезена 3:2 (Серия А)
16 февруари Лацио - Атлетико Мадрид 1:3 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Палермо - Лацио

46 срещи
17 победи за Палермо
10 равенства
19 победи за Лацио
Голова Разлика: 77:56 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Палермо - 2.40
Равен - 3.20
Лацио - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 2.40
Равен - 3.15
Лацио - 2.88

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174