Анонс на 24 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 24 кръг на Серия А

Лече - Сиена

След няколко добри мача под ръководството на Косми, сега Лече приема прекия си конкурент Сиена. В последните си два двубоя „апулийските вълци" подобриха защитата си и успяха да запазят вратата си „суха", а спечелените девет точки в последните 6 срещи увеличиха шансовете за оцеляването на отбора. В момента Лече все още се намира в опасната зона, но само на пет точки от 17-я Сиена.

Луиджи Фалконе и Ненад Томович са контузени. Така Косми ще избира двама защитници измежду Карозиери, Милионко и Еспозито. Въпреки опциите, местата на Куадрадо и Бривио на фланговете са гарантирани. Схема на игра 3-5-2, с голямо разнообразие на играчи за средната линия.

Сиена след като взе 2 точки в четири поредни мача, в началото на седмицата победи изненадващо Рома и по този начин успя да увеличи дистанцията от своите конкуренти в борбата си за оцеляване. Следващите три мача на „бианконерите" са у дома и това е предпоставка за спокойствие в отбора, а един положителен резултат срещу Чезена ще повиши морала в хората на Санино.

Под съмнение е участието на Бъркич, но вероятно треньорът няма да прави големи промени в състава от мача с Рома, така че отсъствието на Желко няма да се отрази по никакъв начин на отбора. Схемата на игра ще бъде 4-4-2 с Калао и Дестро начело на атаката ( двамата могат да бъдат заменен ни през втората част), а Вергасола ще бъде в средата на терена, но тук има вариант Д'Агостино да започне като титуляр или да влезе след почивката.

Очакванията са Лече да бъде по-агресивният отбор и да атакува през цялото време. Сиена ще се опита да укроти своя противник с насищане на повече хора в средата на терена, което всъщност ще бъде ключът за спечелването на мача. По-вероятно е домакините да победят, отколкото да загубят точки, което ще остави тима в борбата за оцеляване.

Коефициенти от bet365:
Лече- 2.40
Равен - 3.20
Сиена - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лече- 2.35
Равен - 3.05
Сиена - 3.05

Прогноза за: Лече - Сиена 2:0

 

 

Дженоа - Киево

Откакто Марино пое Дженоа, отборът побеждава у дома си и губи навън. Тук трябва да отбележим успехите срещу Лацио и Наполи, а сега на „грифоните" предстоят два поредни домакински мача, които са предпоставка да бъде атакуван топ 8. Дженоа е на десето място с 30 точки и на практика без шансове за намеса в борбата за евротурнирите.

Антонели, Бово, Морети и Джилардино са извън строя, но Мето се завърна и той би трябвало да започне като десен бек, а Роси да започне отляво на защитата. Скули и Янкович ще помагат на Паласио отпред, а схемата на игра ще бъде 4-3-3.

Киево има само една победа в последните си пет мача и то като гост на Новара като „летящите магарета" загубиха домакинствата си срещу Сиена, Лацио и Парма. Това смъкна тима на 15-то място в класирането и въпреки дистанцията от 9 точки от опасната зона, във Верона вече се усеща тревога.

Сантяго Мореро, Фернандо Урибе, Дарио Дайнели и Паоло Саммарко отпадат за мача. Ди Карло ще заложи на схема 4-3-1-2, при която Драме и Сардо имат по-големи шансове да започнат мача вместо Джокич и Фрей.

И двата отбора в момента не са добре балансирани и може да станем свидетели на различни тактически надигравания. Домакините са привърженици на използването на фланговете, докато Киево обича да атакува през центъра. Логиката сочи, че предимството е на страната на домакините, но всичко опита до това, ще се възползват ли нападателите от своите шансове за вкарваме на гол.

Коефициенти от bet365:
Дженоа- 2.00
Равен - 3.20
Киево - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа- 1.90
Равен - 3.15
Киево - 4.20


Прогноза за: Дженоа - Киево 3:1

 

 

Удинезе - Каляри

Удинезе има 41 точки в своя актив и заема четвърто място в класирането. Последните срещи обаче се оказаха разочароващи за хората на Гуидолин, защото „фриулци" претърпяха домакинска загуба от Милан в Серия А и не успяха да победят ПАОК в първия си мач от 1/16-финалите на Лига Европа. Тук няма да споменем, че тимът от Северна Италия игра без двама ключови играча. Ди Натале ще се завърне в строя след месец, а Маурицио Исла приключи с изявите си през настоящия сезон. Удинезе никога не е имал дълбочина в състава и силна скамейка. Нови неприятности сполетяха „фриулци" в мача с гърците, в който Пинци увреди мускулите на бедрото си, а Асамоа е с лека травма. Накрая, Баду се завърна с контузия от Африка и в следващите два месеца няма да може да помогне на отбора си.

Каляри се намира в горната половина на таблицата, далече от опасната зона и без европейски амбиции, което позволява на Балардини да експериментира и поема повече рискове с цел подобряване изпълненията на играчите му извън Сардиния. Още повече, че лазаретът на Каляри също изглежда повече от симпатичен и там се намират Косу, Пизано, Ел Кабир, Нене, Сампайо и Ериксон. За да са пълни нещата, Конте изтърпява наказание от един мач, което ще принуди треньора да използва Екдал в предната част от защитата. Вроятно Пиниля и Ибарбо ще водят атаката, а Рибейро ще бъде част от атакуващия тризъбец.

Вероятно Удинзе ще позволи на Каляри да владее повече топката, търпеливо чакайки своя шанс за бързи контраатаки. Ако срещата е балансирана и завърши без гол през първото полувреме, Гуидолин може би ще опита нещо различно, за да спечели мача - примерно да вкара втори нападател, за сметка на някой полузащитник. Статистиката предполага, че домакините би трябвало да победят. Логиката сочи, че при кадровите проблеми в лагера на Удинезе е най-разумно да не се доверяваме на „фриулци".

Коефициенти от bet365:
Удинезе- 2.00
Равен - 3.20
Каляри - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе- 1.95
Равен - 3.10
Каляри - 4.00


Прогноза за: Удинезе - Каляри 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
78