Рома - Парма: Домакините ще бъдат по-настоятелни в търсене на победата


Н. Гавазов

Рома - Парма: Домакините ще бъдат по-настоятелни в търсене на победата

Рома - Парма
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 19.02.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Симоне Перуцо

Рома посреща Парма в среща от 24-я кръг на Серия А. Ситуацията в лагера на „римските вълци" започва леко да напомня тази при Интер, но все още нещата не са излели извън контрол и задаващата се криза не е придобила размерите като тази при „нерадзурите". Ако погледнем последните пет мача на столичани ще видим единствена победа (но каква!) срещу Интер, равенства с Катания и Болоня и загуби от Каляри и Сиена, въпреки че при последното си поражение Рома владееше топката в 73 % от времето. Противоречивите резултати доведоха до там „вълците" да бъдат изпреварени от Наполи. В момента отбора е на седмо място в класирането с 35 точки и все още шансове за участие в европейските турнири.

Парма пристига в Рим във великолепна форма. „Дуковете" са без загуба в пет поредни мача ( три от тях бяха гостувания) и спечелиха 9 точки, като по този показател хората на Донадони са трети, изпреварени единствено от Милан и Палермо. В средата на седмицата Парма изигра отложения си мач с Ювентус, в който успя да оцелее не без помощта на съдията, но така или иначе точката бе спечелена, а по-важното е, че дистанцията от опасната зона е 10 пункта, с мач в повече.

Никола Бурдисо е контузен, а Симон Кяр изтърпява наказание. Под съмнение е участието на Жуан. Бразилецът не взе участие в последната тренировка на тима, но се разбра, че се е възстановил от травмата и в крайна сметка бе включен в разширения състав за мача. Де Роси може да се наложи да играе като централен защитник. Освалдо се завръща и ще води атаката, така че Борини, Къркич и Ламела ще се конкурират за другото място в атаката. Както обикновено, Луис Енрике вероятно ще завърти своите бекове и може да видим в стартовия състав Тадей и Роси, а Хосе Анхел да отиде на пейката.

Габриел Палета получи травма, но в строя се завърна Галопа. Това означава, че Ферарио ще започне мача за сметка на Гоби или Модесто, а има вариант двамата да играят на по-предни позиции, а зад тях да се разположи Стефано. Биябияни може да започне на десния фланг, а Валиани да получи малко почивка. Джовинко и Флокари ще водят атаката. Схема на игра 3-5-2 с Лукарели в опорната зона.

Време е за Рома да покаже, че победата над Интер не е случайна, а последните две поражения не са тенденция. В този смисъл, домакинският мач срещу Парма идва в много добро време. Но „дуковете" пристигат във Вечния град с много добър морал и очакванията са гостите да покажат бърз футбол, който ще постави на изпитание крайните защитници на домакините. Вероятно Рома ще се опита да установи контрол още в самото начало и да изолира Джовинко от съотборниците му. Тази задача е напълно изпълнима пред хората на Енрике и ако бъдат по-настоятелни, аз лично смятам, че те ще я постигнат.

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

29 януари Рома - Болоня 1:1 (Серия А)
01 февруари Каляри - Рома 4:2 (Серия А)
05 февруари Рома - Интер 4:0 (Серия А)
08 февруари Катаня - Рома 1:1 (Серия А)
13 февруари Сиена - Рома 1:0 (Серия А)

Парма:

15 януари Парма - Сиена 3:1 (Серия А)
22 януари Болоня - Парма 0:0 (Серия А)
28 януари Катаня - Парма 1:1 (Серия А)
05 февруари Киево - Парма 1:2 (Серия А)
15 февруари Парма - Ювентус 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Парма

43 срещи
25 победи за Рома
10 равенства
8 победи за Парма
Голова Разлика: 75:37 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.57
Равен - 3.75
Парма - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.53
Равен - 3.60
Парма - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
126