Ювентус - Катания: Старата дама ще пречупи коравите сицилианци


Н. Гавазов

Ювентус - Катания: Старата дама ще пречупи коравите сицилианци

Ювентус - Катания
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 18.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Кристиан Бриги

Ювентус забави темпото си в Лигата, след като записа две поредни равенства, но отборът остава не победен и допусна само един гол в последните си четири мача. Ако за нулевият резултат срещу Сиена са си виновни „бианконерите", гостуването на Парма предизвика редица въпроси свързани със съдийството, а след края на мача на „Енио Тардини" наставникът на „Старата дама" Антонио Конте заподозря заговор срещу неговия тим. Така или иначе Ювентус остава в борбата за титлата, заемайки второ място в класирането на точка след шампиона Милан, но „бианконерите" има да изиграят мач в повече от своя конкурент за Скудетото.

Катания се намира на девет точки от зоната на изпадащите, а перспективите пред „слоновете" изглеждат много добри, защото хората на Винченцо Монтела имат два допълни мача в „ръкава си", а освен това формата на сицилианци не е толкова лоша, тъй като те са трети пореден мач без поражение, а върха в тяхното представяне е разгромът, който устроиха миналата седмица над Дженоа на „Масимино" в двубой, в който по никакъв начин не се забеляза липсата на Макси Лопес.

Единственият отсъстващ за Ювентус е Артуро Видал, който изтърпява наказание и това означава, че в средата на терена ще играе Джиачерини, заедно с Пирло и Маркизио. Пепе вече е на разположение, но почти сигурно Конте ще се откаже от 4-3-3 и ще избере схема на игра 3-5-2, при която Куяларела ще подкрепи Матри в нападение, а това означава, че Пепе започва двубоя от пейката. Лихтщайнер не е пропуснал двубой от началото на сезона и е на един жълт картон от дисквалификациа за един мач. Лично аз смятам, че Конте ще остави основният си защитник да почива, а също така да го запази за сблъсъка с Милан.

Катания пристигна тази вечер в Торино без Давид Суазо, Андреа Кампаняро, Алесандро Потенца и Чиро Капуано. Монтела ще се откаже да играе с трима защитника срещу Ювентус и ще използва четвърти бранител. Местата на Бергесио и Бариентос в стартовия състав са сигурни, докато Кателани, Гомес и Ебакуа ще се борят за позицията на третия нападател. Схема на игра 4-3-3 с Алмирон и Лоди в средата на терена, а третият полузащитник ще бъде измежду Биаджианти или Иско.

- Ювентус е не победен в последните си 23 мача в серия А.
- Катания не е успял да спечели 34 от последните си 36 гостувания в Серия А.
- Ювентус вкара под 2,5 гола в 9 от последните си 10 мача.
- Ювентус запази суха вратата си в 6 от последните си 8 мача в Серия А.
- Ювентус е без загуба в 10 от последните си 11 мача срещу Катания във всички турнири.

Очакванията са Ювентус от самото начало да овладее инициативата, но „бианконерите" ще бъдат много внимателни заради контраатаките на Катания, чиито футболисти обичат да предоставят топката на противниците си. Основната слабост на играчите на „Старата дама" са довършителните удари, докато сицилианци са много слаби при защита от изстрели от далечно разстояние, центрирания и при бързо разиграване на топката пред наказателното поле. Смятам, че Ювентус ще се възползва от тези слабости на своя противник и ще постигне победа, макар и не толкова лесна.

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

24 януари Ювентус - Рома 3:0 (Купа на Италия)
28 януари Ювентус - Удинезе 2:1 (Серия А)
05 февруари Ювентус - Сиена 0:0 (Серия А)
08 февруари Милан - Ювентус 1:2 (Купа на Италия)
15 февруари Парма - Ювентус 0:0 (Серия А)

Катаня:

08 януари Болоня - Катаня 2:0 (Серия А)
22 януари Удинезе - Катаня 2:1 (Серия А)
28 януари Катаня - Парма 1:1 (Серия А)
08 февруари Катаня - Рома 1:1 (Серия А)
12 февруари Катаня - Дженоа 4:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Катаня

29 срещи
15 победи за Ювентус
9 равенства
5 победи за Катаня
Голова Разлика: 54:29 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.33
Равен - 5.00
Катаня - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.32
Равен - 4.75
Катаня - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139