Конте: Започвам да си мисля, че съдиите умишлено ощетяват Ювентус


Н. Гавазов

Конте: Започвам да си мисля, че съдиите умишлено ощетяват Ювентус

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте изрази съжаление относно последните две равенства на неговия отбор в първенството на Италия. Както е известно, снощи в среща от 21-я кръг на Серия А „бианконерите" и Парма завършиха при нулево равенство на „Енио Тардини", като в края на мача главния съдия спести явна дузпа срещу домакините. Това равенство на „Старата дама" идва непосредствено след мача срещу Сиена, в който Ювентус също бе ощетен.

"Съжалявам, че не успяхме да победим, защото доминирахме през цялото време. Създадохме няколко положения за гол, но трябва да подчертая, че имаше няколко инцидента, които заслужават внимание. Преди всичко, на мен ми се струва, че реферите се боят да свирят в полза на Ювентус. Още повече, че около 75-та минута се намирахме изцяло в половината на противника, който ни спираше само с нарушения. И никой не реагира. Тази ситуация дразни, а статистиката е тревожна. В мачовете срещу Сиена и Парма трябваше да вземем не две точки, а шест", заяви Конте за RAI Sport.

„Калчополи? Започвам да си мисля, че съдиите умишлено не свирят в полза на Ювентус. Аз не искам подаръци. Аз искам справедливо съдийство. Разбира се, можехме да спечелим и без да ни бъде дадена дузпа, защото бяхме по-добрия отбор. Допуснахме малко грешки, вратарят им беше великолепен, но и съдиите постъпиха некоретно. Искам справедливо отношение от арбитрите и мирно отношение към нас", завърши наставникът на Ювентус.

 

  Сподели
86