Сиена - Рома: Предимството е на страната на гостите


Н. Гавазов

Сиена - Рома: Предимството е на страната на гостите

Сиена - Рома
Стадион: "Монтепаски Арена", Сиена
Дата: 13.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Сиена е в серия от четири мача без победа, но миналия уикенд хората на Санино хвърлиха бомбата в Торино, завършвайки 0:0 с Ювентус. Доброто представяне на отбора продължи и през седмицата, когато в полуфинален мач за Купата на Италия Сиена победи Наполи с 2:1 и по този начин запази шансове да играе на финал срещу победителя между Ювентус и Милан, което ако се случи, ще означава, че „робур" ще играе квалификации за Лига Европа, заради почти сигурното участие на „бианконерите" и „росонерите" в Шампионска лига. Това обаче не означава, че трябва да бъде пренебрегнато първенството, защото Сиена се намира само на три точки от опасната зона.

Рома загуби само един мач в Серия А от 4 декември насам и след фиаското в Сардиния срещу Каляри, хората на Луис Енрике пометоха на един дъх Интер, не оставяйки никакви съмнения относно своето превъзходство. В средата на седмицата „вълците" доиграха и прекъсната си среща с Катаня, завършвайки 1:1. По този начин столичани се закрепиха на шестото място само на точка от Интер и седем от третия Лацио, така че Рома е по-фокусиран от всякога за осъществяване на европейската си мечта.

За домакините отпадат Франческо Болцони, а под съмнение е Желко Бъркич. Вероятно Витиело ще бъде на десния фланг, като Манини и Анджело оставят на пейката. Един от двамата - Дестро или Калао ще получат почивка. Гонзалес е готов и вероятно може да влезе в игра през втората част. Схема на игра 4-4-2.

Гостите са без контузените Бурдисо и Гаго, както и без наказания Даниеле Де Роси. Под съмнение е участието на Освалдо и Перота, но при всички положения двамата ще започнат мача от пейката. Отсъствието на Де Роси и Гаго означава, че Луис Енрике ще трябва да промени нещо в средата на терена и изглежда, че Вивиано ще бъде предпочетен пред Греко. Тризъбеца ще бъде изграден от Борини, Тоти и Ламела, което значи, че Къркич отива на пейката.

Очакванията са двата отбора да променят своя досегашен стил на игра, като Сиена изглежда много солидно у дома си, но пък Рома се намира в много добра форма. „Вълците" ще трябва да докажат, че победата над Интер не е случайна и имат сили да развият успеха си срещу по-малък клуб. В същото време играчите на Сиена може да са поизморени малко от Купата на Италия, така че битката може да бъде много интересна и ожесточена.

Последни 5 изиграни срещи:

Сиена:

22 януари Сиена - Наполи 1:1 (Серия А)
25 януари Киево - Сиена 0:1 (Купа на Италия)
29 януари Фиорентина - Сиена 2:1 (Серия А)
05 февруари Ювентус - Сиена 0:0 (Серия А)
09 февруари Сиена - Наполи 2:1 (Купа на Италия)

Рома:

24 януари Ювентус - Рома 3:0 (Купа на Италия)
29 януари Рома - Болоня 1:1 (Серия А)
01 февруари Каляри - Рома 4:2 (Серия А)
05 февруари Рома - Интер 4:0 (Серия А)
08 февруари Катаня - Рома 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Сиена - Рома

17 срещи
5 победи за Сиена
2 равенства
10 победи за Рома
Голова Разлика: 33:16 за Рома


Коефициенти от bet365:
Сиена - 3.10
Равен - 3.25
Рома - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Сиена - 3.10
Равен - 3.15
Рома - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117