Алегри: Милан победи заради своя дух


Н. Гавазов

Алегри: Милан победи заради своя дух

Масимилиано Алегри смята, че духът на Милан е направил разликата във вчерашния мач в Удине, който бе част от 23-я кръг на Серия А. Както е известно, „росонерите" излязоха на „Фриули" с огромни кадрови проблеми и малцина бяха тези, които вярваха, че шампионите ще си тръгнат с нещо от двубоя срещу Удинезе, още повече, че домакините имаха само две загубени точки на своя стадион през сегашната си кампания.

Подозренията за загуба на Милан се засилиха, когато в 19-та минута Ди Натале откри резултата, но след почивката Макси Лопес и Ел Шаарауи обърнаха нещата изцяло в полза на своя отбор - в 77-та минута швейцареца асистира на аржентинеца, а пет минути преди края на редовното време новото попълнение Макси Лопес върна жеста на своя колега в атаката.

Победата позволи на Милан да изпревари Ювентус в класирането и да продължи борбата за Скудетото, въпреки че „бианконерите" имат два отложени мача срещу Болоня и Парма.

„Мисля, че отборът се представи отлично. Започнахме добре, но бяхме наказани при първата голова възможност от тяхна страна. През второто полувреме станахме по-смели, отърсихме се от напрежението и играхме уверено. Бяхме притеснени от последните резултати, но знаехме, че трябва да се представим добре срещу Удинезе. Нашият дух направи разликата и затова атакувахме толкова добре в края", заяви Алегри за Sky Italia.

 

  Сподели
94