Удинезе - Милан: Труден тест за росонерите


Н. Гавазов

Удинезе - Милан: Труден тест за росонерите

Удинезе - Милан
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 11.02.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Мауро Бергонци

Амбициозният Удинезе приема Милан в среща от 23-я кръг на Серия А. Фриулци загубиха последните си три гостувания и по този начин продължиха противоречивото си представяне в шампионата, редувайки слаби игри навън с блестящи изяви пред родна публика. Хората на Гуидолин все още нямат загуба на собствения си стадион, на който записаха 10 победи и само едно равенство. След 22 мача бергамци заемат четвърто място в класирането с 41 точки и при евентуална победа утре вечер ще се изравнят с Милан.

„Росонерите" не само не успяха да се възползват от подхлъзването на Ювентус, но и не спечелиха последните си три мача във всички турнири. Хората на Алегри претърпяха истинско фиаско срещу обезкръвения Лацио на „Олимпико", последвано от нулево равенство срещу Наполи, като на всичкото отгоре Златан Ибрахимович си осигури дисквалификация от три мача. В средата на седмицата пък миланци загубиха домакинството си срещу Ювентус в полуфинален мач от Купата на Италия и това наложи дъщерята на президента на клуба Барбара Берлускони да се обърне към феновете за подкрепа на отбора, а Алегри да заяви, че все още нищо не е загубено.

Домакините са без контузените Пауло Барето, Андреа Кода, Антонио Флорес, Джампиеро Пинци, както и без Баду и Асамоа, които участват в Купата на Африка. В строя се завърна Данило и вероятно Гуидолин ще го използва в отбраната. Феронети и Домици ще се борят за място на левия край на защитата, докато по всичко изглежда, че Бенатиа ще започне отдясно. Абди ще заеме мястото на Флорес, а атаката ще се води от Ди Натале.

Кадровото положение в Милан едва ли може да бъде по-лошо - извън строя са цели 12 играчи! Пато, Йепес, Фламини, Боатенг, Неста, Гатузо, Акуилани, Касано, Меркел и Щрасер са контузени. Като капак на всичко това, Ибрахимович и Ван Бомел изтърпяват наказания и вероятно Алегри ще ги замести с Ел Шаарави и Амброзини. Това при положение, че бъде използвана схема на игра 4-3-1-2. Има и друг вариант: Макси Лопес начело на атаката, подкрепян от Робиньо и Ел Шаарави, а Зеедорф да се върне в халфовата линия.

- Последните три мача между Милан и Удинезе завършиха наравно.

- Удинезе е непобеден в последните си три срещи срещу Милан във Фриулия (две победи и равенство).

- Антонио Ди Натале успя да намери мрежата в пет от последните си шест мача срещу Милан.

- Като цяло, нападателят е вкарал девет гола срещу Милан досега и само срещу Рома (11) и Лацио (10) отбеляза повече.

- Никоя отбор не е спечелил повече точки от Милан като гост.

- Удинезе допусна само пет гола в Фриули.

- Росонерите за първи път от септември 2009 не могат да вкарат гол в два последователни мача.

Очакванията са Удинезе да запази своя стил на игра, с много движение и разиграване в халфовата линия и бързи атаки в половината на противника. За Милан ще бъде цяло щастие, ако успее да вземе точка във Фриулия, но ако до почивката се получи равностойна и балансирана игра, през второто полувреме Алегри може би ще се опита да спечели мача, което ще стане много трудно без силна средна линия. Като цяло, двубоят на "Фриули" ще бъде много труден тест за Милан. 

Последни 5 изиграни срещи:

Удинезе:

15 януари Дженоа - Удинезе 3:2 (Серия А)
22 януари Удинезе - Катаня 2:1 (Серия А)
28 януари Ювентус - Удинезе 2:1 (Серия А)
01 февруари Удинезе - Лече 2:1 (Серия А)
05 февруари Фиорентина - Удинезе 3:2 (Серия А)

Милан:

26 януари Милан - Лацио 3:1 (Купа на Италия)
29 януари Милан - Каляри 3:0 (Серия А)
01 февруари Лацио - Милан 2:0 (Серия А)
05 февруари Милан - Наполи 0:0 (Серия А)
08 февруари Милан - Ювентус 1:2 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Удинезе - Милан

76 срещи
13 победи за Удинезе
30 равенства
33 победи за Милан
Голова Разлика: 135:77 за Милан


Коефициенти от bet365:
Удинезе - 2.50
Равен - 3.20
Милан - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 2.45
Равен - 3.15
Милан - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
115