Милан - Ювентус: Анонс на 1/2-финала за Купата на Италия


Н. Гавазов

Милан - Ювентус: Анонс на 1/2-финала за Купата на Италия

Милан - Ювентус
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 08.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени (Бергамо)

Ето че настъпи и най-дългоочаквания полуфинал за Купата на Италия. Докато в другата среща Сиена и Наполи ще се опитат да определят единия финалист, започвайки борбата в Тоскана, Милан и Ювентус ще трябва да изяснят помежду си, кой е най-достоен да се бори за втория по значимост клубен трофей. По регламент, единствено на полуфиналите се играят две срещи при разменено домакинство, докато в останалите двубои всичко се определя в рамките на 90 минути. За любителите на италианския футбол това е повече от добре, защото ни очакват 180 минути качествен футбол.

В последния кръг на Серия А двата тима постигнаха идентични резултати. Ювентус на свой терен загуби две точки от аутсайдера Сиена, а Милан също на свой терен завърши наравно с Наполи. Двата най-добри отбора в Италия към момента обаче трябва да забравят борбата в Серия А и да се съсредоточат в Купата. „Старата дама" достигна дотук, отстранявайки на четвъртфиналите Рома, а в същото време „росонерите" се оказаха по-силни от Лацио.

Антонио Конте е призовал под знамената цялата си страховита армия с изключение на контузения Симоне Пепе и изпадналия в немилост Милош Красич, който ако трябва да се вярва на италианските медии преговаря с представители на Зенит за евентуалното си завръщане в Русия. Впрочем, Конте готви няколко сюрприза в кадрово отношение. Очаква се, че на вратата ще пази Сторари, а като титуляри ще започнат Касерас, Падоин, Бориело и Мароне.

Масимилиано Алегри също включи в групата за мача всички основни футболисти. В нея попадна и Златан Ибрахимович, който е дисквалифициран за три мача след удара си срещу Салваторе Ароника от Наполи. Наказанието важи само за двубои от Серия А и едва ли Алегри ще пропусне възможността да се възползва от услугите на своя таран.

„Аз всъщност бих предпочел по-слаб противник. Нека да е ясно обаче, че мачът утре вечер е важен за нас, защото това е полуфинал за Купата на Италия. Искаме да стигнем до финала, както и да победим Милан", заяви Конте на срещата си с журналистите.

„Точно сега трябва да запазим спокойствие и да се фокусираме върху това, което ни предстои. Щом 20 кръга са без загуба, значи Ювентус е отбор с отлично качество. За нас е важно да спечелим или да постигнем резултат, който да ни даде шансове да играем на финал. Ние искаме да играем на финал за Купата на Италия", заяви от своя страна Алегри.

Какво ще се случи тази вечер на „Сан Сиро" и как ще завърши сблъсъка - едва ли някой е в състояние да каже. Но при всички положения, почитателите на италианския футбол са изправени пред един вълнуващ двубой, в който със сигурност победител ще бъде Цар Футбол.

Коефициенти от bet365:
Милан - 2.25
Равен - 3.25
Ювентус - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 2.15
Равен - 3.05
Ювентус - 3.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171