Ювентус - Сиена: Гостите няма да оцелеят


Н. Гавазов

Ювентус - Сиена: Гостите няма да оцелеят

Ювентус - Сиена
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 05.02.2012г.
Час: 16:00
Съдия:

Ювентус посреща Сиена в среща от 22 -я кръг на Серия А напълно отпочинал, защото през седмицата мачът на „бианконерите" с Парма бе отложен поради арктическите условия в Италия. Последният път когато двата тима си дадоха среща тук бе на 14 март 2010 година. Тогава „Старата дама" вече водеше с 3:0 в 10-та минута, благодарение на два гола на Алесандро Дел Пиеро и един на Кандрева, но "робур" се съвзеха и с дубъла на Гезал и попадението на Макароне гостите достигнаха до 3:3. Оттогава минаха не само две години, но сега „бианконерите" от Торино са един много по-различен отбор - хората на Конте са без загуба и лидери в класирането на точка пред втория Милан, при това торинци има да играят мач повече от своя конкурент.

Сиена ще пътува на север в не толкова добро състояние, въпреки впечатляващата победа с 4:0 над Лацио в първия си мач за годината, защото оттогава насам хората на Джузепе Санино записаха две загуби и равенство. Ако трябва да бъдем честни обаче, в трите си последни мача Сиена затрудни максимално своите съперници, включително и при равенството срещу Наполи, който се измъкна от поражението с гол на Пандев в 86-та минута. В момента „робур" се намира на 17-то място в класирането с 19 точки - само на три пункта от опасната зона и поредица от грешни стъпки могат да застрашат елитния статут на отбора от Тоскана.

Тъй като Ювентус не игра във вторник, Антонио Конте разполага с пълен състав, без наказани и контузени футболисти и най-важното - отпочинали. Вероятно треньорът ще използва същия състав и схема, които му носят успехи през сезона: тактическа постройка 4-3-3, като Вучинич и Пепе ще подкрепят Матри в атака и единственият проблем пред наставника е кой да използва на левия край на отбрана - Де Чели или Бонучи.

Сиена е без Болцони и Бъркич, а на Терци и Д'Агостино може да бъде предоставена почивка, което означава, че Контини и Гаци ще играят от първия съдийски сигнал. Анджело и Бриенца би трябвало да играят на фланговете, освен ако не бъде даден шанс на Манини, който загуби мястото си сред титулярите. При схема на игра 4-4-2 Дестро и Калао ще водят атаката на гостите.

- Сиена има само една победа над Юве, когато „Старата госпожа" не успя да вкара гол за 0:1 на „Артемио Франки" през май 2008 г.
- През май 2010 година равенството 3:3 сложи край на серията от пет поредни победи у дома за Ювентус срещу Сиена в Серия А.
- „Бианконерите" могат да се похвалят с най-добрата защита само 13 допуснати гола.
- Юве е успял да вкара във всеки от последните си 15 домакински мача.
- Сиена са спечелили само един от последните си 11 мача, 4-0 срещу Лацио.
- Дел Пиеро вече е вкарал 12 гола срещу Сиена - любимият му опонент в Серия А.

Ювентус ще се възползва от ентусиазма, който цари в тима, след поражението на Милан в Рим. Очакванията са „Старата дама" да започне да атакува от самото начало. Ако гостите успеят да оцелеят през първото полувреме, те имат шанс да грабнат точката. Но ако домакините успеят да поведат в резултата, тогава едва ли „робур" ще успее да направи нещо.


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

08 януари Лече - Ювентус 0:1 (Серия А)
15 януари Ювентус - Каляри 1:1 (Серия А)
21 януари Аталанта - Ювентус 0:2 (Серия А)
24 януари Ювентус - Рома 3:0 (Купа на Италия)
28 януари Ювентус - Удинезе 2:1 (Серия А)

Сиена:

07 януари Сиена - Лацио 4:0 (Серия А)
15 януари Парма - Сиена 3:1 (Серия А)
22 януари Сиена - Наполи 1:1 (Серия А)
25 януари Киево - Сиена 0:1 (Купа на Италия)
29 януари Фиорентина - Сиена 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Сиена

13 срещи
11 победи за Ювентус
1 равенство
1 победа за Сиена
Голова Разлика: 29:7 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.30
Равен - 5.00
Сиена - 11.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.28
Равен - 5.25
Сиена - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140