Милан - Наполи: Неприятностите продължават


Н. Гавазов

Милан - Наполи: Неприятностите продължават

Милан - Наполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 05.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия:

Милан и Наполи е поредният „горещ" двубой на кръга в Серия А, като и двата тима се нуждаят отчаяно от точки. „Росонерите" допуснаха конфузна загуба в Рим през седмицата и ако искат Ювентус да не се откъсне в класирането, хората на Алегри трябва задължително да победят. Интересното е, че Милан има само една победа от седемте си сблъсъка с най-добрите отбори в Лигата и ако утре вечер шампионите отново се препънат, „червената лампичка" трябва да светне на „Сан Сиро".

Наполи претърпя загуба миналия уикенд при гостуването си на Дженоа, а в средата на седмицата не успя да победи предпоследния в класирането Чезена и ако мачовете в Серия А не се играеха през уикендите, „партенопеите" щяха да бъдат сред изпадащите - толкова зле се представя Наполи в междинните кръгове, а Валтер Мадзари така и не успява да постигне желания резултат с ротациите в отбора. В последните си пет мача тима загуби девет точки, въпреки че игра срещу аутсайдери и по този начин европейските амбиции на Наполи са поставени под заплаха.

След загубата от Лацио, Алегри прие позитивно нещата и заяви, че поражението ще помогне на възпитаниците му да бъдат повече съсредоточени. Вероятно наставникът ще хвърли срещу Наполи най-доброто, с което разполага за да бъде сигурен в победата. Зеедорф, Амброзини и Дзамброта ще започнат двубоя, което означава, че Емануелсон, Ел Шаарауи и Месба ще седнат на пейката. Може би на Макси Лопес ще бъде даден шанс, след като Робиньо не игра добре срещу Лацио. Извън строя остават Пато, Йепес, Фламини, Боатенг, Акуилани, касано, Гатузо, Меркел и Щрасер.

Ротациите, които извършва Мадзари може да не му носят никакъв успех, но засега успяват да опазят играчите му от контузии. За мача с Милан Наполи заминава без отсъстващи играчи, така че ще видим традиционния състав. Очаква се Лавеци да играе заедно с Хамшик в подкрепа на Кавани, а Пандев да отиде на пейката. Имаше съмнения относно участието на Канаваро, но бранителя бе включен в групата. Ако се стигне до там да не започне като титуляр, вероятно Бритос или Фернандес ще го заместят.

- Наполи е спечелил само две от последните си 17 срещи с Милан.

- При последното си посещение в Милан, Наполи загуби с 3:0 и не успя да отправи нито един удар в очертанията на вратата.

- Въпреки, че загуби от Лацио в последния си мач, Милан остава най-добрият атакуващ тим с 43 гола.

- Милан също така е с най-здрава защита у дома, само с пет допуснати гола.

- Наполи вече завърши наравно в девет мача през този сезон, повече от всеки друг отбор

Двубоят на „Сан Сиро" ще бъде много вълнуващ и има вероятност да станем свидетели на всякакви обрати. Очакванията са Милан да притисне своя съперник от първия съдийски сигнал, а това може да увеличи риска от бързите контраатаки на гостите. Въпреки това, Наполи винаги е имал много неприятности тук и аз мисля, че Милан ще докаже, че все още се намира в надпреварата за титлата.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

18 януари Милан - Новара 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
22 януари Новара - Милан 0:3 (Серия А)
26 януари Милан - Лацио 3:1 (Купа на Италия)
29 януари Милан - Каляри 3:0 (Серия А)
01 февруари Лацио - Милан 2:0 (Серия А)

Наполи:

16 януари Наполи - Болоня 1:1 (Серия А)
22 януари Сиена - Наполи 1:1 (Серия А)
25 януари Наполи - Интер 2:0 (Купа на Италия)
29 януари Дженоа - Наполи 3:2 (Серия А)
01 февруари Наполи - Чезена 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Наполи

129 срещи
55 победи за Милан
41 равенства
33 победи за Наполи
Голова Разлика: 192:136 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.72
Равен - 3.50
Наполи - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.70
Равен - 3.30
Наполи - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144