Рома - Интер: Тактическото надлъгване ще завърши без победител


Н. Гавазов

Рома - Интер: Тактическото надлъгване ще завърши без победител

Рома - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 04.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Де Марко

Рома и Интер след доброто начало на годината влошиха представянето си в края на януари и началото на февруари и в неделя вечер на „Олимпико" ще трябва да отговорят на критиците си и да преодолеят резкия спад в представянето си. Есктремните метеорологични условия повлияха на мача, който по план трябваше да се играе в събота вечер, но бе преместен за 16:00 на същия ден, а в последствие изместен за неделя.

Двубоят е битка между петия и шестия в класирането, но Рома може да преодолее разликата от пет точки, ако успее да победи именития си съперник, а след това, в оставащите 25 минути на мача с Катания постигне победа. Това обаче не е много ясно как ще стане, след лошите изпълнения на възпитаниците на Луис Енрике срещу Болоня и особено при гостуването на Каляри.

Интер от своя страна също претърпя истинско фиаско, но в Апулия, където аутсайдера Лече постигна първа домакинска победа за сезона, а равенството срещу Палермо в Милано показа на преден план проблемите, които имат „нерадзурите" в защита. Едва ли отбора воден от Раниери се е отказал от спечелването на Скудетото, но много по-реалистично е да се мисли за изместване на Удинезе от третото място, което ще позволи на Интер да участва и догодина в Шампионската лига.

Марко Касети, Никола Бурдисо и Пабло Освалдо са контузени и отпаднаха за мача, под съмнение бе участието на Даниеле Де Роси, но полузащитникът успя да се възстанови и ще вземе участие в утрешния двубой. Ако все пак Даниеле не започне като титуляр, Симпличио е готов да го замести с партньори Гаго и Пиянич. След последните разчоароващи изпълнения на Къркич, Луис Енрике вероятно ще използва услугите на Борини, заедно с Ламела и Тоти на върха на атаката. Кяер и Жуан са в конкуренция за центъра на защитата. Схема на игра 4-3-1-2.

Уесли Снайдер, Рикардо Алварес, Фреди Гуарин, Деян Станкович и Диего Форлан са контузени и ма да пътуват до Вечния град. Отсъствието на Снайдер вероятно ще накара Раниери да започне от самото начало със схема 4-4-2. Ранокия може да бъде поставен на пейката след слабото му представяне срещу Дженоа, тогава Самуел ще започне в центъра на отбраната. Ако Киву започне като ляв бек, Нагатомо ще играе в средната линия на тима, но има вариант японеца да се върне назад и тогава Оби ще заеме място на левия фланг на полузащитата. Като цяло, Милито изглежда единственият играч, който е с гарантирано място след четирите си гола срещу Палермо.

- Рома е загубил 27 мача у дома срещу Интер, повече, отколкото срещу всяка друг отбор на Олимпико.

- Интер е спечелил 69 мача срещу Рома, повече отколкото срещу всеки друг съперник в Серия А.

- През последните пет сезона Рома е побеждавал Интер само два пъти.

- Срещу Рома Естебан Камбиасо вкара първия си гол за Интер в Серия А. Това стана през октомври 2004.

- Сред играчите с отбелязани над десет попадения, Диего Милито е записал най-добър коефицент на полезно действие с 12 гола от 28 удара.

В заключение бихме добавили, че ни очаква интересен мач с много голови възможности, както и някои тактически надхитряния. Тъй като някои ключови играчи ще започнат двубоя от пейката, не е изключено именно те да се окажат решаващ фактор в мача.

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

11 януари Рома - Фиорентина 3:0 (Купа на Италия)
21 януари Рома - Чезена 5:1 (Серия А)
24 януари Ювентус - Рома 3:0 (Купа на Италия)
29 януари Рома - Болоня 1:1 (Серия А)
01 февруари Каляри - Рома 4:2 (Серия А)

Интер:

19 януари Интер - Дженоа 2:1 (Купа на Италия)
22 януари Интер - Лацио 2:1 (Серия А)
25 януари Наполи - Интер 2:0 (Купа на Италия)
29 януари Лече - Интер 1:0 (Серия А)
01 февруари Интер - Палермо 4:4 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Интер

178 срещи
48 победи за Рома
50 равенства
80 победи за Интер
Голова Разлика: 294:224 за Интер


Коефициенти от bet365:
Рома - 2.40
Равен - 3.20
Интер - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 2.35
Равен - 3.20
Интер - 2.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145