Дженоа - Лацио: Жива игра, с много положения за гол


Н. Гавазов

Дженоа - Лацио: Жива игра, с много положения за гол

Дженоа - Лацио
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 05.02.2012г.
Час: 13:30
Съдия:

Програмата на 22-я кръг на Серия А обещава няколко горещи мача, които биха приковали вниманието не само на любителите на италианския футбол, но и на тези, които по-рядко се интересуват от калчото. Един от тези двубои, които обещават сблъсъкът в арктическа Италия да бъде горещ е Дженоа - Лацио. И двата отбора са изпълнени с увереност да приемат предизвикателството и да направят всичко необходимо за да постигнат успех. Домакините са с три поредни домакински победи и въпреки проблемите в отбранителен план, „грифоните" вече показаха, че са в състояние да победят всеки един отбор от Лигата. През седмицата Наполи си тръгна оттук с наведена глава, а две седмици по-рано същото направи Удинезе.

Лацио пътува към Лигурия след две поредни победа, едната при домакинството над Милан в средата на седмицата, когато с осакатен състав и на практика без нападатели, „римските орли" постигнаха зашеметяваща победа над шампионите. Успехът изкачи Лацио на четвърто място в класирането само на пет точки от лидера Ювентус и ако е нереалистично да говорим, че хората на Еди Рея могат да се включат в борбата за титлата, те със сигурност са в битката за промоция за Шампионска лига.

От Дженоа Бово и Антонели са контузени, а Роси и Велосо бяха под съмнение за утрешния мач, но днес се изясни, че те отпадат за двубоя. Янкович и Скули ще действат на фланговете, а Биондини и Куцка са готови да играят в халфовата линия, замествайки Роси и Велосо. След като трансферът му във Фиорентина пропадна, Джандоменико Место ще започне отново като десен бек. Схема на игра 4-4-2 с Джилардино и Паласио начело на атаката.

Добрите новини за Еди Рея за две - Клозе, който пропусна сблъсъка с Милан успя да се възстанови напълно и днес в 14:00 часа пристигна на летище „Фиумичино" заедно с останалата част на отбора, откъдето по-късно „орлите" излетяха за Генуа. Другата добра вест е възстановяването на Хернандес, който успя да преодолее леката травма и също бе част от групата. Контузени обаче остават Кана, Маури, Броки, Макинва, Алфаро и Козак, а към тях се присъедини Диас, получил контузия в двубоя срещу Милан. Това означава, че двойката централни защитници ще бъде изградена от Диакит и Биава. Схемата на игра си остава непроменена 4-3-1-2 с Клозе и Роки начело на атаката.

- У дома, Дженоа е побеждавал Лацио повече пъти, отколкото всеки друг отбор в Серия А (24).
- Въпреки това, Дженоа е взел само две точки от последните си седем мача у дома срещу Лацио, включително и нулевото равенство от миналия сезон.
- „Грифоните" са спечелили само два от последните си 15 мача в Лигата срещу Лацио.
поредни гейма, в които Лацио са не победени в Серия А срещу Дженоа.
- Дженоа не е вкарвал повече от два гола срещу Лацио в Серия А от април 1991 г. (17 срещи).

Очакванията са за жива игра, с много голови моменти и попадения от страна на Клозе и Джилардино, особено като се знае, че най-добрите страни на тези два тима не са защитите. Местните фенове ще подкрепят бурно своите любимци и смятам, че именно това може да натежи за победата на домакините.


Последни 5 изиграни срещи:

Дженоа:

08 януари Каляри - Дженоа 3:0 (Серия А)
15 януари Дженоа - Удинезе 3:2 (Серия А)
19 януари Интер - Дженоа 2:1 (Купа на Италия)
22 януари Палермо - Дженоа 5:3 (Серия А)
29 януари Дженоа - Наполи 3:2 (Серия А)

Лацио:

15 януари Лацио - Аталанта 2:0 (Серия А)
22 януари Интер - Лацио 2:1 (Серия А)
26 януари Милан - Лацио 3:1 (Купа на Италия)
29 януари Киево - Лацио 0:3 (Серия А)
01 февруари Лацио - Милан 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Дженоа - Лацио

87 срещи
31 победи за Дженоа
24 равенства
32 победи за Лацио
Голова Разлика: 127:123 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Дженоа - 2.50
Равен - 3.25
Лацио - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 2.55
Равен - 3.15
Лацио - 2.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170