Лацио и Милан няма да се победят


Н. Гавазов

Лацио и Милан няма да се победят

Лацио - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 01.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Лацио - Милан ще бъде дербито на междинния 21-ви кръг на Серия А. Това не само ще бъде сблъсък между два отбора, които се намират в горната част на таблицата за класиране, а изходът от битката може да промени картината в италианския шампионат и борбата за Скудетото. През уикенда Лацио постигна комфортна победа с 3:0 при гостуването си на Киево и благодарение на поражението на Италия в Апулия, „орлите" се изкачиха на четвърто място в класирането на осем точки от лидера Ювентус и на две от третия Удинезе. Успехът на столичани във Верона бе шести за сезона извън Вечния град, което прави отбора на Еди рея най-добре представящия се гост заедно с Милан.

„Росонерите" ще пътуват на юг в отлично настроение породено от комфортните победи над Новара и Калаяри, с което играчите на Алегри побързаха да опровергаят критиките на Ариго Саки, че футболистите не влагат достатъчно желание в срещите си. Гостуването на Лацио не само ще даде възможност да бъдат опровергани думите на бившия треньор на националния отбор на Италия, но също така ще позволи на „росонерите" да изпреварят Ювентус в класирането, след като вчерашния мач на „бианконерите" в Парма бе отложен заради обилен снеговалеж. В момента шампионите са на второ място на точка след торинци и ако трябва да вярваме на думите на Антонио Конте - основен фаворит за спечелване на Скудетото.


Домакините са без Броки, Алфаро, Кана, Козак, Макинва и Маури, които са контузени. Сисе замина за КПР, а провала на тарнсфера на Хонда означава, че Рея няма да има кой знае колко опции в атака. В халфовата линия Матусалем може би ще отстъпи мястото си и в средата на терена ще видим Лулчи, Ледесма и Гонзалес. Диас може би няма да вземе участие в мача, а на негово място да излезе Диакийт, след като в Купата на Италия Диас удари Ван Бомел в лицето - със сигурност никой не иска излишни конфликти и акцента да падне върху неща, които са далече от футбола. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Клозе и Роки в атака.

Контузените Боатенг, Фламини, Касано, Йепес, Акуилани, Гатузо, Пато, Меркел и Щрасер са извън групата за мача. Неста и Тиаго Силва обаче ще са на разположение на Алегри, което означава, че Мексес отива на резервната скамейка. Амброзини може д започне като титуляр, след като игра през второто полувреме срещу Каляри. Зеедорф е фаворит пред Емануелсон за подкрепа на нападателите Робиньо и Ибрахимович, освен ако Ел Шараауи не започне като титуляр. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2.


- Милан е непобеден в последните си 27 срещи с Лацио в Серия А.

- Равенството 1:1 през септември 2010 г. сложи край на серията от три поредни победи за Милан.

- Златан Ибрахимович вкара първия си гол за Милан в Серия А срещу Лацио.

- Шведът е голмайстор на Серия А с 15 гола и четири асистенции през настоящата тази кампания.

- У дома Лацио запази суха мрежата си в три от последните си четири мача, спечелвайки осем точки.
- Милан спечели последните си три гостувания без допуснат гол, „росонерите" победиха в шест от последните си осем срещи навън, без да запишат загуба.

Няма съмнение, че на „Олимпико" в сряда вечер ще бъде горещо. Лацио постигна отличен резултат срещу Киево, но и претърпя тежко поражение в Купата на Италия - това всъщност може да помогне на отбора да избегне грешките от миналата седмица. Милан показа, че се съвзел от загубата в градското дерби и твърдо е амбициран да спечели отново титлата. Победата срещу Каляри бе очаквана, но на преден план излезе проблема със създаване на малко положения за гол.

Предимството на домакините е в голове от голямо разстояние, както и способността да обръщат резултати. Но основната слабост на „орлите" е, че не могат да запазят предимствотоси. Силата на Милан е в максималното използване на създадените шансове за гол, защита на резултата и печеленето на въздушните двубои. Слабостите са при избягване на засадата и предоставяне на противника да обстрелва собствената врата. Напълно е вероятно Лацио да вкара гол от далечно разстояние, както и Милан да се върне в мача, ако домакините поведат. Трудно ще бъде за Лацио, ако техния противник открие резултата. Според мен, много по-вероятно е двата тима да не успеят да се победят, отколкото Милан да загуби.


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

10 януари Лацио - Верона 3:2 (Купа на Италия)
15 януари Лацио - Аталанта 2:0 (Серия А)
22 януари Интер - Лацио 2:1 (Серия А)
26 януари Милан - Лацио 3:1 (Купа на Италия)
29 януари Киево - Лацио 0:3 (Серия А)

Милан:

15 януари Милан - Интер 0:1 (Серия А)
18 януари Милан - Новара 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
22 януари Новара - Милан 0:3 (Серия А)
26 януари Милан - Лацио 3:1 (Купа на Италия)
29 януари Милан - Каляри 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Милан

142 срещи
26 победи за Лацио
54 равенства
62 победи за Милан
Голова Разлика: 227:158 за Милан


Коефициенти от bet365:
Лацио - 3.30
Равен - 3.25
Милан - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 3.15
Равен - 3.10
Милан - 2.30

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150